Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 06:54

 


Δεκάδες οι διαμαρτυρίες δημοτών για την κατάσταση που περιφραγμένου χώρου με τις πάπιες στο πάρκο του Χολαργού. Οι "Φίλοι των Ζώων Παπάγου Χολαργού" αποδέκτες των παραπόνων κατέθεσαν πρόσφατα πρόταση στον Δήμαρχο Ηλ. Αποστολόπουλο για την ασφαλή μεταφορά των πτηνών σε φάρμα και την κατάργηση του συγκεκριμένου χώρου, αφού δεν μπορεί πλέον να αποτελεί "ατραξιόν" τα περιορισμένα ζώα, εν έτει 2022. Το myxolargos/mypapagos.gr έχει αναφερθεί ξανά στο θέμα μετά από καταγγελίες για κακοποίηση των πτηνών και από επισκέπτες, αλλά και από την παραμέληση των υπευθύνων. Η νέα ανάρτηση που έγινε πριν δυο μέρες στη σελίδα των Φίλων των Ζώων Παπάγου Χολαργού κάνει λόγο για πτηνά πεινασμένα, παραμελημένα, που δεν έχουν χώρο για να κουρνιάσουν αυτές τις κρύες μέρες. 

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο όπως αναρτήθηκε:


"Στο Πάρκο της Περικλέους τα πουλιά είναι εκτεθειμένα σε κάθε καιρική συνθήκη, καθώς οι δύο μικροί κλωβοί δεν επαρκούν και το χειρότερο:... Είναι γεμάτοι με εργαλεία! ...Στην φύση οι πάπιες και τα πουλιά προστατευονται κάτω από πυκνό φύλλωμα!
Σήμερα....
Δεν έχουν φροντίσει να υπάρχουν δοχεία τροφής και καθαρού νερού.
Δεν υπήρχε ίχνος τροφής... και οι πάπιες μαζεύονταν στο σημείο που στεκόμουν κοντά στο συρματόπλεγμα... Η λιμνούλα ήταν άδεια. 

Όλα τα παραπάνω τα είχαμε επισημάνει στον Δήμο από το 2019, καθώς επίσης ότι δεν υπάρχει εξειδικευμένος γιατρός, και γενικώς τα πτηνά κακοπερνούν!!... (2 γιατροί, ένας στο Χαλάνδρι και ο δεύτερος στον Κορυδαλλό).

Ο Δήμος έχει δεχθεί παράπονα από ευαισθητοποιημένους δημότες, οι οποίοι επισκεπτόμενοι με τα παιδιά τους το πάρκο διαπίστωσαν και την ενόχληση που δέχονται τα πουλιά από τους μικρούς επισκέπτες.

Όλα αυτά συμβαίνουν μέχρι και σήμερα!
Ο Δήμαρχος συμφώνησε για την μεταφορά των πτηνών σε καταφύγιο...
Έχουμε καταθέσει έκθεση (16-2-22 με αρ. πρωτ.2885) με όλα τα στοιχεία για την ασφαλή μεταφορά τους στο γνωστό καταφύγιο Φάρμα Καριοφύλλη-Λεπέτυμνος Λέσβου. 
Δεν υπάρχει χρόνος καθυστέρησης γιατί κατά την μεταφορά, στους ζεστούς μήνες, υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας"!...


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.