Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 03:15

Τα εξαθλιωμένα ζώα στο πάρκο του Χολαργού, αρνητικό μήνυμα φιλοζωίας για τα παιδιά


 


Διαμαρτυρίες δημοτών έφτασαν στο myxolargos/mypapagos.gr για την κατάσταση των ζώων που βρίσκονται στο πάρκο της Περικλέους στο Χολαργό.

"Εξαθλιωμένα πτηνά, τραυματισμένα, ανήμπορα, που σιτίζονται με junk food από τους επισκέπτες, ξεπουπουλιασμένα, υπέρβαρα, βαμμένα με μπογιά, με τραυματισμένα ράμφη από τα κάγκελα, σε ένα χώρο ακατάλληλο και βρώμικο, με ακαθαρσίες οι οποίες δεν μαζεύονται τακτικά, σάπια φρούτα και πούπουλα στα κάγκελα των κλουβιών".
Τα πουλιά σύμφωνα με τις καταγγελίες δείχνουν "να βρίσκονται σε έντονο στρες, αφού μεταξύ όλων των άλλων δέχονται και επιθέσεις από παιδιά με νεροπίστολα, πέτρες, κλαδιά και φωνές ή και μεταξύ τους τα παλιότερα μέλη της κοινότητας δηλαδή στα νεότερα μέλη που αντικαθιστούν τα πουλιά που πεθαίνουν".
"Χωρίς εξοπλισμό ικανό για το πλήθος τους παραμένουν εκτεθειμένα και στα ακραία καιρικά φαινόμενα".
"Τα παπαγαλάκια παραμένουν για ώρες με ελάχιστο και βρώμικο νερό και σίγουρα αμφισβητείται η κτηνιατρική τους περίθαλψη τους με δεδομένο την ευαίσθητη υγεία τους".
"Οι χελώνες που κυκλοφορούν ελεύθερες στο πάρκο περνούν μαρτυρικά, αφού πλαίσιο κανόνων δεν υπάρχει για τους μικρούς επισκέπτες".

Μία εικόνα γενικότερα που δεν ανταποκρίνεται στη σύγχρονη φιλοζωική αντίληψη. Μία κατάσταση που διατηρεί έντονα τα στοιχεία των "ζωολογικών πάρκων" του '70 που τα ζώα "μαντρώνονταν" για την ψυχαγωγία και μόνο των επισκεπτών. Μία εικόνα όμως που στα μικρά παιδιά που τώρα επισκέπτονται το πάρκο δημιουργεί λανθασμένη αντίληψη για το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα ζώα.

Με ελλιπή φύλαξη του χώρου. Χωρίς πλαίσιο κανόνων πρόσβασης. Χωρίς τουλάχιστον ενημερωτικές πινακίδες για τα είδη των ζώων που φυλάσσονται, τις ιδιαιτερότητες τους και τις ανάγκες τους, ώστε αυτό να αποτελεί κι ένα ελάχιστο μάθημα για τους μικρούς επισκέπτες, σε συνδυασμό με όλη τη ελλιπή διαχείριση τους, όπως απoτυπώνεται από τους δημότες, αναρωτιέται κανείς γιατί υπάρχει ακόμη.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.