Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 11:39

 


 

Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί την απώλεια του Μιχάλη Κίτσιου, προέδρου του «Τριφυλλιού», όταν ο Σύλλογος έφτασε μέχρι τον τελικό του Γουέμπλεϊ. Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 91 ετών, ο επί σειρά ετών πρόεδρος και παράγοντας του Παναθηναϊκού. Ο Ερασιτέχνης και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσαν πως η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαρτίου στις 13:00, στο νεκροταφείο Παπάγου.

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια του προς την οικογένεια και τους οικείους του άλλοτε προέδρου του Συλλόγου Μιχάλη Κίτσιου. Ο Μιχάλης Κίτσιος του Χρυσοστόμου γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1930 στο Άγιο Πνεύμα Σερρών και έγινε στρατιωτικός, ενώ είχε ενεργή σχέση με τον αθλητισμό.

Το 1967 έγινε αναπληρωτής Γενικού Γραμματέως Αθλητισμού, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους εισέρχεται στα κοινά του Παναθηναϊκού ως κυβερνητικός επίτροπος, πόστο που υπήρχε σε όλες τις ομάδες τότε. Φέρεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον ερχομό του Φέρεντς Πούσκας στην Ελλάδα, ενώ αμέσως μετά το Γουέμπλεϊ, τον Σεπτέμβριο του 1971 εκτέλεσε χρέη προέδρου του Συλλόγου μέχρι και το 1973.

Κατά την δεκαετία του ΄80 είχε οριστεί από την ΠΑΕ για κάποιο διάστημα ως υπεύθυνος διοικητικών υπηρεσιών στις εγκαταστάσεις της Παιανίας. Επανήλθε στην επικαιρότητα το 2009 όταν ανέλαβε εκ νέου την προεδρία του Παναθηναϊκού Α.Ο. και έμεινε μέχρι και τον Οκτώβριο του 2010. Η κηδεία του θα τελεστεί την ερχόμενη Παρασκευή στο κοιμητήριο του Παπάγου και έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού θα κατατεθεί στεφάνι».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Μιχάλη Κίτσιου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 9 Μαρτίου σε ηλικία 91 ετών. Ο εκλιπών διατέλεσε πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Παναθηναϊκού στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 (από τον Σεπτέμβριο του 1971 έως το 1973 ήταν πρόεδρος, ενώ νωρίτερα μέλος της διοίκησης), ενώ εκλέχθηκε πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού τη διετία 2009-2010. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή στη 1 μ.μ. στο νεκροταφείο Παπάγου».



Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.