Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 11:30

Ξεκινούν οι συντηρήσεις και επισκευές σε σχολεία του Παπάγου και του Χολαργού


Με 1,5 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου για τα καθιερωμένα έργα συντηρήσεων και επισκευών σε σχολεία του Παπάγου και του Χολαργού για τα δύο έτη 2022-2023. Το ποσό αυτό, εξασφαλίστηκε από το πρόγραμμα «Α.ΤΡΙΤΣΗΣ» δίνοντας έτσι μία ανάσα στα ταμεία του Δήμου.

Κι ενώ, η χρηματοδότηση που εγκρίθηκε από το πρόγραμμα για τα σχολεία ξεπερνούσε το ποσό των 2 εκατ. ευρώ, τα, περίπου, 550.000 ευρώ «χάθηκαν» στο δρόμο… για τους διαγωνισμούς, οι οποίοι έχουν ολοκληρωθεί, όπως άλλωστε επέβαλε το πρόγραμμα «ΤΡΙΤΣΗΣ».

Συγκεκριμένα:

Για το έργο “Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Παπάγου – Χολαργού”, ύψους 1.110.039,68 €, ανάδοχος ανακηρύχθηκε η «Αγγελική Γκύρτη» με έκπτωση 32,6% και τελικό κόστος έργου 748.115,98. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την Επιτροπή Διαγωνισμού, η συγκεκριμένη εργολάβος κατέθεσε ιδιαιτέρως χαμηλές τιμές και άνω του 10% του μέσου όρου των ποσοστών εκπτώσεων (12%) και παρότι της ζητήθηκαν δύο φορές εξηγήσεις, οι εξηγήσεις κρίθηκαν τελικά επαρκείς και εντός του μήνα αναλαμβάνει.

Για το έργο «Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Παπάγου – Χολαργού", ύψους 1.046.693,20 ευρώ ανάδοχος ανακηρύχθηκε η εταιρεία LaternConstructionCompanyS.A.” με έκπτωση 27% και τελικό κόστος έργου 764.086,04 ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργασίες θα γίνουν σε περιόδους σχολικών διακοπών μέσα στο 2022 και το 2023, αφορούν δηλαδή σε δύο σχολικά έτη, όπως τα τελευταία χρόνια έχει καθιερώσει η δημοτική αρχή τις διετείς συντηρήσεις-επισκευές.

Οι συγκεκριμένες δύο εργολαβίες αφορούν σε ελαιοχρωματισμούς, υδραυλικές, ηλεκτρολογικές εργασίες και γενικότερα στις σταθερές ανάγκες που προκύπτουν στα σχολεία κάθε χρόνο.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια στα:

 - 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο Νηπιαγωγείο Χολαργού

- 1ο, 2ο, 3ο Νηπιαγωγείο Παπάγου και Παράρτημα 1ου Νηπιαγωγείου Παπάγου

- 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού

- 1ο, 2ο, 3ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου

 Και στη Δευτεροβάθμια στα:

 - 1ο Γυμνάσιο Παπάγου

- 1ο Λύκειο Παπάγου

- 1οκαι2ο Γυμνάσιο Χολαργού

- 2ο Λύκειο Χολαργού

Εντύπωση προκαλεί, ότι έχει συμπεριληφθεί στη μελέτη και το παράρτημα του 1ου Νηπιαγωγείου Παπάγου, το οποίο με απόφαση και του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα λειτουργήσει την σχολική χρονιά ‘22-’23.

Όπως και το ότι δεν έχει συμπεριληφθεί το 1ο Λύκειο Χολαργού, όπου το έργο έχει σταματήσει εδώ και ένα χρόνο και σύμφωνα με την δημοτική αρχή έχει λυθεί η σύμβαση με τον εργολάβο.

Τέλος, στα σχολεία των έργων δεν περιλαμβάνονται και αυτά που βρίσκονται σε νοικιασμένα κτίρια, όπως το 6ο Δημοτικό Χολαργού και τα δύο παραρτήματα Νηπιαγωγείων στου Παπάγου, για τα οποία το μόνο σίγουρο είναι, ότι έχουν τεράστιες ανάγκες!

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.