Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 13:32

Και «ναυάγιο» και στην «ομίχλη» το έργο στο 1ο Λύκειο Χολαργού


Λύθηκε συμβιβαστικά, όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Έργων, η σύμβαση με τον εργολάβο, που είχε αναλάβει και ξεκινήσει το έργο στο 1ο Λύκειο Χολαργού.

Λίγους μήνες πριν ο κ. Τράκας είχε αναφέρει ότι «το σενάριο για την κατάπτωση της εγγύησης καλής εκτέλεσης είναι στη φαρέτρα μας». Η φαρέτρα φαίνεται πως δεν αξιοποιήθηκε, αφού στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (30/3) ο ίδιος ανέφερε: «όσο κι αν σας κάνει εντύπωση ο Δήμος όφειλε να αποζημιώσει τον εργολάβο για τη λύση της σύμβασης οπότε η εγγύηση μπήκε μέσα στη συμβιβαστική λύση».

Υπό την πίεση του μεγάλου ναυαγίου η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να παραλάβει το 40% του έργου, που σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του myxolargos/mypapagos.gr ήδη καταρρέει, αφού οι εργασίες που έγιναν και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι αμφιβόλου ποιότητας.

Στο τώρα, επτά μήνες μετά την διακοπή των εργασιών, το έργο μπαίνει σε ένα τούνελ χωρίς ορατό φως στην άκρη του…

Η διαδικασία που αποφάσισε η δημοτική αρχή να ακολουθήσει προβλέπει το κάλεσμα στον 2οκαι 3ομειοδότη του αρχικού διαγωνισμού για την ανάληψη του έργου. Με δεδομένες, όμως πλέον τις ακραίες ανατιμήσεις στα υλικά και τα καύσιμα, ειδικότερα τρία χρόνια μετά τη διαγωνιστική διαδικασία, είναι σχεδόν απόλυτα βέβαιο, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί κανείς να αναλάβει με τέτοιους όρους και εκπτώσεις της τάξης ων 50%.  

Μία τεράστια γραφειοκρατική περιπέτεια ξεκινά, η οποία πλέον έχει ακόμη πιο αβέβαιη πορεία και έκβαση. Οι λάθος επιλογές του Δημάρχου αφενός να γιγαντώσει στο στάδιο της μελέτης το έργο και αφετέρου της αρνητικής του στάσης να βρει λύση μεταστέγασης του σχολείου για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκούσε τα έργο, οδήγησαν στο προδιαγεγραμμένο ναυάγιο.

Ακόμη και η επιλογή της έναρξης των εργασιών από το νεότερο κτίριο, παρατείνει την ανησυχία σε εκπαιδευτικούς, παιδιά  και στους γονείς τους για την παραμονή μέσα στο δεύτερο παλαιότερο σχολικό κτίριο του Δήμου και φυσικά διαιωνίζει την υποβαθμισμένη εικόνα του σχολικού περιβάλλοντος.

Όσο για την… «αναβάθμιση του 1ου Λυκείου Χολαργού», 6 χρόνια μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής, η κουβέντα θεωρείται λήξασα, τουλάχιστον για την επόμενη τριετία!

 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.