8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Ενήμερος και σύμφωνος για την επέκταση στον Υμηττό ο Δήμαρχος
Στη δημοσιότητα δόθηκε η απάντηση του Δημάρχου Παπάγου Χολαργού Ηλ. Αποστολόπουλου, στα ερωτήματα της παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" που είχαν προηγηθεί σχετικά με την επέκταση των γηπέδων εντός του Υμηττού στο μέτωπο του Χολαργού.
Να θυμίσουμε μέσα στην εορταστική περίοδο και λίγο πριν τα Χριστούγεννα πραγματοποιήθηκαν εργασίες από τον Όμιλο Τένις Χολαργού στη Ναυαρίνου. Πολλοί πολίτες θορυβήθηκαν, κινητοποιήθηκαν και κατατέθηκε ερώτημα προς τον Δήμαρχο από τρεις δημοτικές συμβούλους Μ. Σιώτου, Ν. Χαμηλοθώρη, Γ. Ζωή.
Όπως προκύπτει από την απάντηση του, ο κ. Αποστολόπουλος ήταν ενήμερος για τις εργασίες επέκτασης ενώ παρουσιάζεται σύμφωνος αφού η επέκταση ήταν μόνο για λίγα μέτρα σε χώρο όπου δεν υπήρχαν δέντρα ή θάμνοι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Κι εδώ είναι που γεννιούνται μία σειρά νέων ερωτημάτων για τις χρήσεις μέσα στο δάσος.
Την αντίδραση του στην επέκταση κατέγραψε με μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο δημοτικός σύμβουλος Απ. Καρανικόλας απευθύνοντας και κάλεσμα προς τους πολίτες για αυτοψία.
Η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" απέστειλε δελτίο τύπου σχολιάζοντας την απάντηση του Δημάρχου, την οποία και συμπεριλαμβάνει στο κείμενο που ακολoυθεί:
"Επέκταση υποδομής στον Υμηττό 2-3 μέτρα, σε χώρο που δεν έχει δέντρα... επιτρέπεται, κατά Αποστολόπουλον!
Κατά τη συνήθη τακτική του ο Δήμαρχος απαντά, άλλα αντί άλλων. Με τη μόνη διαφορά αυτή τη φορά, βουτηγμένος στην αλαζονεία του δηλώνει και γνώστης της επέκτασης, που είχε προγραμματίσει ο Όμιλος Τένις Χολαργού.
Ο Δήμαρχος, το τερμάτισε, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, εκφράζει την άποψη, πως όταν δεν υπάρχουν δέντρα στο βουνό, η επέκταση μιας υποδομής… επιτρέπεται!
Aν και στην περίπτωση αυτή, ούτε αυτό ισχύει, υπήρχαν δέντρα πριν!
Μας απαντά ότι το βουνό δεν είναι ακίνητη περιουσία του Δήμου, σαν να μη το γνωρίζαμε ή σαν να τον ρωτήσαμε αυτό.
Δεν απαντά όμως, τι έκανε για να διαφυλάξει το φυσικό πλούτο της χώρας μας, που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της πόλης, η οποία του έχει αναθέσει να τον προστατεύει.
Για άλλη μια φορά αναρμόδιος, ενημερώθηκε από τον Όμιλο… προφορικά! Όπως προφορικά είχε ενημερωθεί και από τον ΑΔΜΗΕ, όταν αυτός «έσφαξε» το Κορακοβούνι και μόνο μετά την κινητοποίηση της παράταξης μας ενεργοποιήθηκε η Αρχαιολογική Υπηρεσία, τον σταμάτησε και το Δασαρχείο του επέβαλε τσουχτερά πρόστιμα!
Η μόνη αρμοδιότητα που αισθάνεται ο Δήμαρχος ότι του ανέθεσαν οι πολίτες του Παπάγου και του Χολαργού είναι να μοιράζει προσκλήσεις στην εκλογική του πελατεία. Να παραχωρεί ολοκαίνουργια ακίνητη περιουσία του Δήμου προκαλώντας απώλεια εσόδων στα δημοτικά ταμεία υπέρ των ιδιωτών. Να προχωρά σε αχρείαστα, πανάκριβα δημοτικά έργα αφήνοντας δημοτικό εξοπλισμό και κτίρια να ρημάζουν χωρίς συντήρηση. Να υποθηκεύει τα δημοτικά τέλη για να πλουτίζουν οι εργολάβοι του ηλεκτροφωτισμού. Να βγάζει τη μία παραπλανητική ανακοίνωση μετά την άλλη παρουσιάζοντας μία ιλουστρασιόν εικόνα της πόλης. Εσχάτως δε, να υποθηκεύει ακόμη και το μέλλον της, παίρνοντας δάνεια για λειτουργικά έξοδα, αφού έριξε το «καράβι στα βράχια»!
Κε Αποστολόπουλε, εκτός από το παρόν, υπάρχει και το μέλλον. Καλά θα κάνετε να ασχοληθείτε και λίγο με την υστεροφημία σας, διότι το ρολόι έχει τεθεί ήδη σε αντίστροφη μέτρηση.
Ακολουθεί η απάντηση που μας έστειλε ο Δήμαρχος (2/1/25):
“Σε απάντηση των ερωτημάτων σας, σας ενημερώνω για τα κάτωθι.
Όπως γνωρίζετε τα 7 γήπεδα αντισφαίρισης και ένα βοηθητικό minitennis, υπάρχουν και λειτουργούν στον συγκεκριμένο χώρο, αν δεν κάνω λάθος, από τη δεκαετία του 1990 και δεν ανήκουν ιδιοκτησιακά στην περιουσία του δήμου μας.
Σχετικά με τα ερωτήματά σας, όσον αφορά στις εργασίες αποψίλωσης, γνωρίζετε ότι δεν έγιναν από τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Δασαρχείο, στο πλαίσιο του προγράμματος AntiNeroκαι προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με τις αθλητικές εγκαταστάσεις και κακώς συνδέετε τα δυο θέματα.
Όσον αφορά στις εργασίες που πραγματοποιεί ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χολαργού, μας ενημέρωσαν προφορικά ότι προτίθενται να αντικαταστήσουν τον τάπητα σε ένα από τα γήπεδα και την περίφραξη, μετακινώντας την 2-3 μέτρα, σε χώρο που δεν υπήρχαν ούτε δέντρα, ούτε θάμνοι, προκειμένου να είναι το γήπεδο ασφαλές για τους αθλούμενους και κυρίως για τα παιδιά των Ακαδημιών του Συλλόγου, τα οποία πολύ συχνά τραυματίζονταν λόγω της μικρής απόστασης του ενός γηπέδου από την περίφραξη.
Όπως όμως σας έγραψα ήδη, ο χώρος ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και όχι στον δήμο μας”.
"8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη"