Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 06:54

Η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής σε Παπάγου και Χολαργό στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σήμερα Πέμπτη (11/7) πραγματοποιείται η εξ αναβολής (από 28/6) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Με κυρίαρχο θέμα την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής σε Παπάγου και Χολαργό τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις κοπές δέντρων και της ολικής εκσκαφής των οικοπέδων, τη συγκοινωνιακή επιβάρυνση και την έλλειψη υποδομών για την υποδοχή νέων κατοίκων καθώς και τα κίνητρα ώστε να διατηρηθούν οι τελευταίες μονοκατοικίες, θα ανοίξει η συνεδρίαση με κείμενο που συνυπογράφουν δεκάδες κάτοικοι και δημότες.

Στα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης αιτήματα για κοπές δέντρων σε 6 σημεία της πόλης, το σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων και οι εισφορές για τα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα.

Εντύπωση προκαλεί η απόσυρση του θέματος του νέου δανείου που πρότεινε η δημοτική αρχή να συνάψει ο Δήμος, θέμα που είχε συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης που αναβλήθηκε, κι ενώ ήδη αυτό ψηφίστηκε στην Δημοτική Επιτροπή από τους Γκούμα, Αυγουρόπουλο, Σουρανή, Υφαντή και από τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Απσοτολόπουλο. 

Η συνεδρίαση είναι δημόσια και ανοιχτή σε όλους. Θα ξεκινήσει στις 18.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Hellas News.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1. Συζήτηση του υπ’ αριθμ. 9065/16-04-2024 αιτήματος δημοτών και κατοίκων, σχετικά με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και το Τοπικό Πολεοδομικό.

2.Έγκριση πρακτικού Επιτροπής Καταστροφής Υλικών Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

3.2η τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2024.

4.3η αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2024.

5.Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Αυτοματοποιημένου Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων.

6.Καθορισμός προστίμων και διαδικασία χρέωσης κόστους επισκευών του Αυτοματοποιημένου Συστήματος Κοινοχρήστων Ποδηλάτων.

7.Καθορισμός τελών, δικαιωμάτων χρήσης και αντιτίμου των παρεχόμενων αθλητικών υπηρεσιών και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, για την περίοδο 2024-2025.

8.Καθορισμός τελών, δικαιωμάτων χρήσης και αντιτίμου των παρεχόμενων επιμορφωτικών/πολιτιστικών υπηρεσιών του Δήμου, για την περίοδο 2024-2025 και χρήσης της αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου Παπάγου (ΠΟΚΕΠΑ) μέχρι 31/12/2024.

9.Έγκριση παράτασης εκμίσθωσης κυλικείου στο Κοιμητήριο Παπάγου.

10.Έγκριση παράτασης μίσθωσης ακινήτου, που βρίσκεται επί της συμβολής των οδών Θουκυδίδου 3 & Ξανθίππου, στην Κοινότητα Χολαργού.

11.Έγκριση εκμίσθωσης χώρου για τη λειτουργία γηπέδου Beach Volley, που βρίσκεται στην Κοινότητα Παπάγου, κατόπιν διενέργειας δημοπρασίας.

12.Καθορισμός δαπάνης αυτεπάγγελτου καθαρισμού οικοπέδων, βάσει του άρθρου 6 παρ. 1β της υπ’ αριθ. 21837 Απόφασης του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας.

13. Εξέταση αιτημάτων κοπής δέντρων επί των οδών:

Κοινότητα Χολαργού

α. Σαρανταπόρου 88,
β. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου 3,
γ. Πλατεία Εθνικής Αντίστασης,
δ. Αρκαδίου 20.

Κοινότητα Παπάγου

α. Χειμάρας 54,
β. Παναγιώτου 53.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.