Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024 00:13

Ακατάλληλο το κτίριo της Εθν. Αμύνης για το παράρτημα του 2ου Νηπιαγωγείου Παπάγου;

Κορυφώνεται η αγωνία για τη σχολική κοινότητα του 2ου Νηπιαγωγείου Παπάγου, αφού το πρόβλημα της στέγασης του παραρτήματος με τα δύο τμήματα νηπίων-προνηπίων παραμένει άλυτο στα τέλη Ιουλίου.

Την αγωνία έρχεται να ενισχύσει η είδηση για τους ενδοιασμούς σχετικά με την επάρκεια του αύλειου χώρου που διατύπωσε η Επιτροπή Καταλληλότητας όταν επισκέφθηκε το κτίριο των παλαιών Δημοτικών Ιατρείων της Εθνικής Αμύνης. Το κτίριο που αποφάσισε δηλαδή η δημοτική αρχή να μισθώσει με απ' ευθείας διαδικασία προκειμένου εκεί να μεταφέρει το παράρτημα του 2ου Νηπιαγωγείου Παπάγου από την οδό Μπλέσσα που βρίσκεται έως σήμερα.

«Όσον αφορά στο παράρτημα του 2ου Νηπιαγωγείου Παπάγου, όντως ήρθε η Επιτροπή Καταλληλότητας. Έχει κάποιους ενδοιασμούς ως προς την επάρκεια του προαύλιου χώρου του κτιρίου. Ακόμη δε μας έχει ενημερώσει επίσημα με κάποιο πρακτικό αν εγκρίνει ή δεν εγκρίνει. Και αυτό μέσα στις επόμενες μέρες θα του έχουμε». Την είδηση έδωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Δημοτικής Συμβούλου Ν. Χαμηλοθώρη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης (26/7).

Να θυμίσουμε ότι το παράρτημα του 2ου Νηπιαγωγείου Παπάγου φιλοξενείται σε νοικιασμένο κτίριο επί της οδού Μπλέσσα, για το οποίο ο ιδιοκτήτης έχει ζητήσει από το Δήμο τη μη ανανέωση της μίσθωσης. Ήδη τη σχολική χρονιά ‘22-’23 το Νηπιαγωγείο παρέμεινε εντός κάνοντας χρήση ειδικών διατάξεων.

Για την προκάτ αίθουσα στο 5ο Νηπιαγωγείο Χολαργού

Η Δημοτική Σύμβουλος στην ίδια ερώτηση της, ζήτησε να ενημερωθεί και για την πρόοδο των εργασιών σχετικά με την προκάτ αίθουσα που θα προστεθεί στο προαύλιο του 5ου Νηπιαγωγείου Χολαργού.

«Για την αίθουσα στο 5 Νηπιαγωγείο του βαρέως τύπου. Είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα η μεταφορά της, γιατί είναι και ογκώδης και με μεγάλο βάρος. Φτάνει περίπου στους 35 τόνους και είναι 2 τεμάχια. Νομίζω μέσα στις επόμενες δύο μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά και η τοποθέτηση στον αύλειο χώρο του 5ουΝηπιαγωγείου», απάντησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.