Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024 03:33

Παράρτημα 2ου Νηπ/γείου Παπάγου: Από το ακατάλληλο κτίριο της Μπλέσσα στο Πολυιατρείο της Εθν. Αμύνης

Και η ταλαιπωρία των νηπίων του Παραρτήματος του 2ου Νηπιαγωγείου Παπάγου δεν έχει τέλος. Από την ακατάλληλη μονοκατοικία της οδού Μπλέσσα τώρα όπως όλα δείχνουν μεταφέρεται στο κτίριο επί της Ενικής Αμύνης στον αριθμό 60.

Εκεί όπου στεγάζονταν μέχρι πριν λίγο καιρό τα Δημοτικά Ιατρεία της Κοινότητας Παπάγουπου μεταφέρθηκαν πλέον στο νέο κτίριο που μόλις πριν λίγες μέρες εγκαινιάστηκε και συστεγάζονται με τα ΚΑΠΗ.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο ιδιοκτήτης του είναι ο μόνος που ενδιαφέρθηκε να νοικιάσει στο Δήμο το ακίνητο του.

Να θυμίσουμε ότι για την μονοκατοικία της Μπλέσσα ο Δήμος Παπάγου Χολαργού διατηρούσε μισθωτήριο στεγάζοντας τμήμα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Με την υποχρεωτική όμως εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης το 2019 η δημοτική αρχή αποφάσισε να μετατρέψει τη μονοκατοικία από υπηρεσίες πρόνοιας σε Νηπιαγωγείο, ώστε να μπορέσει, αφού δεν διέθετε σχολικά κτίρια,να προσαρμοστεί τελευταία στιγμή στο νέο Νόμο.

Το παράρτημα λειτούργησε αυτά τα χρόνια σε μία ακατάλληλη υποδομή, με πρόχειρες διαμορφώσεις στο χώρο,με κακή συντήρησητου παλαιού κτιρίου, μέχρι που ο ιδιοκτήτης αποφάσισε ότι θέλει να αξιοποιήσει το ακίνητο του και δεν ανανέωσε το μισθωτήριο στον Δήμο. Ήδη για τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε έγινε χρήση ειδικών διατάξεων, ώστε να παραμείνουν τα νηπιάκια, ενώ ταυτόχρονα η δημοτική αρχή αναζητούσε νέο κτίριο για να μισθώσει.

Όλοι οι διαγωνισμοί όμως ήταν άγονοι, όπως ενημέρωσε ο κ. Αποστολόπουλος. Έτσι κατέληξε στην αναγκαστική λύση της απευθείας μίσθωσης, τηντελευταία (πάλι) στιγμή, ώστενα μεταφέρει το παράρτημα στο κενό πλέον ισόγειο των παλαιών Δημοτικών Ιατρείων.

«…Υπάρχει o κήπoς για vα υπάρχει και o πρoαυλισμός τωv vηπίωv, voμίζω είvαι έvας, με διαμόρφωση πoυ θα γίvει, μια καλή λύση τoυλάχιστov μέχρι vα κτιστεί τo vηπιαγωγείo τo oπoίo θέλoυμε στηv oδό Παvαγιώτoυ… έχει πάει η Τεχvική Υπηρεσία και o κ. Τράκας τo έχει δει… έvας τoίχoς oυσιαστικά θα φύγει και κάπoιες λεκαvίτσες στηv τoυαλέτα πoυ θα δημιoυργήσoυμε. Είvαι καλός o χώρoς, τov έχετε δει, όλoι τov έχετε επισκεφθεί, δεv έχει καμία σχέση. Είvαι πoλύ πιo καιvoύριo τo κτίριo... Εγώ θα έλεγα για τρία χρόvια vα κάvoυμε (συμβόλαιο) και βλέπoυμε, με δικαίωμα αvαvέωσης, για vα είμαστε και καλυμμέvoι, vα μπoρεί vα έχει πρoλάβει vα κτιστεί τo Νηπιαγωγείo(της Παναγιώτου)…»δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά της διάρκεια της σχετικής συζήτησης.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.