Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 21:33

1ο ΛΥΚΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ: Εν αναμονή των απαντήσεων του Δημάρχου για το μεγάλο "ναυάγιο"


Στο προσκήνιο ξανά το θέμα του ναυαγισμένου έργου του 1ου Λυκείου Χολαργού με μία σειρά ερωτήσεων που απηύθυναν στο Δήμαρχο οι δημοτικές σύμβουλοι Μ. Σιώτου και Ν. Χαμηλοθώρη.

Ένα έργο που έχει βασανίσει αρκετά τα τελευταία τρία χρόνια τη σχολική κοινότητα με τις μετακινήσεις των μαθητών, με τις εργασίες να διαταράσσουν το μάθημα και την ομαλή λειτουργία τελικά όχι μόνο του Λυκείου που γίνονταν τα έργα αλλά και του γειτονικού 1ου Γυμνασίου, που ήταν αυτό που κλήθηκε να φιλοξενήσει τους μαθητές. Ένα θέμα που συγκεντρώνει την ανησυχία και αγωνία πλήθος κόσμου ακόμη και τώρα που έχει σταματήσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι δύο δημοτικές σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, τον περασμένο Ιούλιο αποκάλυψαν και κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο έγγραφο – γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο δικαίωνε ομόφωνα τον εργολάβο, για την ένσταση που είχε καταθέσει ο ίδιος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Ταυτόχρονα η γνωμοδότηση αυτή "έκαιγε" τον Δήμο, αφού κατέληγε ότι ο Δήμος Παπάγου Χολαργού εκτός Νόμου δεν έδωσε στον εργολάβο την παράταση που είχε αιτηθεί και δικαιούνταν, ενώ ανέφερε ότι ο Δήμος όφειλε να τηρεί χρονοδιάγραμμα και να έχει κενώσει το σχολικό κτίριο για την ορθή εκτέλεση των εργασιών. Ωστόσο, ο Δήμαρχος απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση επί της ουσίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά ούτε και στη συνέχεια, όπως είχε αναφέρει ότι θα έκανε.

 

Έτσι, Σιώτου και Χαμηλοθώρη κατέθεσαν την Τετάρτη (9/11) τις ακόλουθες ερωτήσεις:

«Κε Δήμαρχε,

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σχετικά με το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του 1ου  Λυκείου Χολαργού σε συνέχεια των ερωτήσεων μας και του σχετικού εγγράφου που καταθέσαμε στα πρακτικά της 12ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου:

Ποια είναι η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί της ένστασης του εργολάβου; 

Έχει λυθεί οριστικά η σύμβαση με την εργοληπτική εταιρεία; Αν όχι, σε ποια φάση βρίσκεται.

Έχουν πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου οι εργασίες στο νεότερο κτίριο; Έχετε παραλάβει το έργο κατά το τμήμα που έχει πραγματοποιηθεί; Αν ναι, θέλουμε να μας κοινοποιήσετε το σχετικό πρακτικό. 

Ποιο είναι το τελικό ποσό που θα λάβει η συγκεκριμένη εργοληπτική εταιρεία για το μέρος του έργου που πραγματοποίησε.

Τι προγραμματίζετε για τη συνέχιση του έργου στο 1ο Λύκειο Χολαργού».

Το θέμα του ναυαγισμένου έργου στο 1ο Λύκειο Χολαργού ανέδειξε με ρεπορτάζ του μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και το efsyn.gr μετά από καταγγελίες γονέων.

Το έργο στο δεύτερο παλαιότερο σχολικό κτίριο της πόλης παραμένει πάντα εξαιρετικά απαραίτητο γι αυτό και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πλήθος δημοτών. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευοίωνα, αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις του εντεταλμένου τεχνικών έργων του Δημάρχου θα προχωρήσει με νέα μελέτη και αναζήτηση νέας χρηματοδότησης. Μία εξέλιξη, δηλαδή η χειρότερη δυνατή, αφού ούτε οι ανάγκες του κτιρίου καλύφθηκαν, αλλά και το ποσό που μέχρι τώρα είχε δεσμευτεί από την Περιφέρεια Αττικής, χάθηκε διά παντός!

 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.