Τρίτη, 07 Μαϊος 2024 20:58

Το θρίλερ με τη φιλοξενία των αδέσποτων του Δήμου Παπάγου Χολαργού, συνεχίζεται

Τραγική συνέχεια στο θρίλερ που τους τελευταίους 3 μήνες έχει ανοίξει για την επιλογή της διοίκησης του Δήμου Παπάγου Χολαργού σχετικά με το χώρο φιλοξενίας των αδέσποτων του, δόθηκε ανήμερα της Παναγίας με τον ξαφνικό θάνατο της 8 μηνών Roxy.

Να θυμίσουμε, ότι ο φιλοζωικός σύλλογος «Φίλοι των Ζώων Παπάγου Χολαργού» έχει σηκώσει το θέμα της φιλοξενίας των αδέσποτων του Δήμου κάνοντας λόγο για κακοποιητικές συνθήκες. Ήδη εδώ και τρεις μήνες επισημαίνει, ότι οι συνθήκες στις οποίες διαβιούν τα αδέσποτα του Δήμου σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες μπορούν να προκαλέσουν στρεσογόνες καταστάσεις για τα ζώα αναφέροντας και συγκεκριμένο περιστατικό νόσησης. Οι Φίλοι των Ζώων έχουν απευθυνθεί σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, στην νεοσυσταθείσα Ειδική Γραμματεία προστασίας Ζώων, ακόμη και στον ίδιο των Πρωθυπουργό, ενώ ταυτόχρονα έχει ενημερώσει σχετικά και τις δικαστικές αρχές.

Ο Δήμαρχος, από την αρχή, έχει κρατήσει αποστάσεις από το θέμα επικαλούμενος την άδεια που έχει προμηθεύσει το συγκεκριμένο ενδιαίτημα, η Περιφέρεια Αττικής. Ενώ στην πρόσφατη ερώτηση που του απηύθυνε η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Σιώτου, αν ο ίδιος έχει επισκεφθεί το χώρο για να διαπιστώσει ή να διαψεύσει τις καταγγελίες, αφού ο ίδιος έχει υπογράψει και τη σύμβαση της απ' ευθείας ανάθεσης της υπηρεσίας, απάντησε ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι που παρακολουθούν το πρόγραμμα δεν έχουν διαπιστώσει κάτι ανησυχητικό.

«Οι έλεγχοι μπορούν να γίνονται από οποιοδήποτε φορέα. Πάντως εμείς δεν έχουμε εντοπίσει κάποιο πρόβλημα. Δηλαδή η υπηρεσία η αρμόδια έχει δει όλα τα πράγματα και δεν έχει εντοπίσει κάποιο πρόβλημα να μου μεταφέρει και να μου πει, ναι Δήμαρχε έχουνε δίκιο δεν είναι σωστό», ανέφερε απαντώντας.

Την Παρασκευή (19/8) οι Φίλοι των Ζώων Παπάγου Χολαργού έκαναν γνωστό το τραγικό γεγονός του ξαφνικού θανάτου της Roxy, λίγα 24ωρα πριν τη συμφωνημένη υιοθεσία της, στην σελίδα τους στο facebook:

Η ROXY ΠΕΘΑΝΕ….Στο καλό μικρή Ροξάνη, ποσο πολυ λυπάμαι!

ΓΕΝΗΘΗΚΕ 10-12-21

Η άτυχη ROXY ειχε αγαπηθει απο φίλη η οποία μετά τον 15 Αυγουστο θα την υιοθετούσε!

15-08-22! ημ/νια θανάτου

18-08-2022 ενημερώθηκε ο Δημος

Σήμερα 19-08-22, κατα την 1 μ.μ., μας ενημερωσαν απο τον Δημο οτι το κουτάβι με Αρ.Τσιπ 990000006983732 , παρα τις προσπάθειες του κτηνιάτρου του ενδιαιτήματος τελικά κατέληξε στις 15-08-2022!

ΖΗΤΗΣΑΜΕ να μην γίνει η προγραμματισμένη απο τον Δημο ταφή.

ΖΗΤΗΣΑΜΕ νεκροψία παρουσία και του γιατρού κ. Γληνού,, μέλοςτ ης Τριμελούς Επιτροπής Ελεγχου Προγράμματος, καθως ο κτηνιατρος της πανσιον που γνωμάτευσε τα αιτια θανάτου της ROXY, ειναι και ο κτηνίατρος του Δήμου.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟ (το οποιο ερευνα την υποθεση του παρανομου ενδιαιτηματος) ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ROXY.

Με την αναρτησή μας της 24 Ιουλίου, είχαμε προειδοποιήσει για τις τρεσογονες συνθήκες, που διαβιουσαν τα κουταβια και τα ενήλικα ζώα στο ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΝΔΙΑΙΤΗΜΑ επιλογης του ΔΗΜΑΡΧΟΥ .

“Στα κόπρανα κουταβιου που φιλοξενείται, βρεθηκαν κομμάτια απο σκληρό πλαστικό και χαλικια. Εξ’αιτίας του στρες που βιωνει, τρωει το οτιδήποτε! ΑΝ ΦΡΑΞΕΙ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ?”

https://www.facebook.com/1679738365607010/posts/3178956779018487/

Επι 3 μήνες ειχαμε προηδοποιήσει τον Δημο για την σοβαρή παραβίαση της ευζωίας των ζώων, ΚΑΙ τις στρεσογόνες συνθήκες στο παράνομο ενδιαιτημα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΚΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΠΙΔΕΊΞΕΙ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΊΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ.

Τελικα την πληρωσε μια αθωα ψυχη…. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ! ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ!

 

Υ.Γ. Εσπευσαν να θαψουν την ROXY....

Ο ΔΗΜΟΣ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΣΕ ΨΥΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΝΕΚΡΟΨΙΑ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ... Ή ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.