Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 10:07

Στον Εισαγγελέα με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό η επιλογή φιλοξενίας αδέσποτων του Δήμου Παπάγου Χολαργού


Με συνεχείς, δημόσιες καταγγελίες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των «Φίλων των Ζώων Παπάγου Χολαργού» καταδεικνύουν τις «σοβαρές παραβάσεις ευζωίας των αδέσποτων σκύλων» στην πανσιόν -όπως οι ίδιοι στις αναρτήσεις τους αναφέρουν- που η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου έχει επιλέξει να δώσει για φιλοξενία τα αδέσποτα της πόλης.

Αυτό που προκαλεί, όμως εντύπωση είναι η μηδενική αντίδραση από τον Δήμαρχο παρά τις δημόσιες συνεχείς καταγγελίες, αλλά και την έκταση πλέον που έχει λάβει το θέμα με τις επιστολές του συλλόγου να έχουν ενημερώσει τον αρμόδιο Εισαγγελέα, τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη και πρόσφατα την νέα Ειδική Γραμματέα για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, Μαριάνθη Δημόπουλου, η οποία μόλις ορκίστηκε αναλαμβάνοντας τη νεοσυσταθείσα γραμματεία με αποκλειστικό έργο της τήρησης του Νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Μία και μόνη φορά ο Δήμαρχος δημόσια σχολίασε σχετικά, όταν δέχθηκε σχετική ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (23/6) από την Δημοτική Σύμβουλο, Μ. Σιώτου.

Και πάλι πετώντας κατά τη συνήθη πλέον τακτική του το… «φταίξιμο» αλλού, στην Περιφέρεια αυτή τη φορά, η οποία όφειλε τότε, σύμφωνα με τον ίδιο, να ελέγξει την καταγγελία, αφού είναι η αρχή που αδειοδοτεί τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Ωστόσο ούτε ο Δήμαρχος, αλλά ούτε και η Αρμόδια Αντιδήμαρχος προχώρησαν σε αυτοψία, ούτε μόλις έγινε η καταγγελία, ούτε και μέχρι σήμερα 50 μέρες μετά, ώστε να έχουν ιδία άποψη για τον αν οι καταγγελίες ευσταθούν ή όχι. Παρόλο που και από τον Νόμο ο Δήμαρχος έχει την ευθύνη της τήρησης των όρων της σύμβασης, που ο ίδιος έχει υπογράψει με τον επιχειρηματία.

Συμπληρώνονται δύο μήνες σε λίγες μέρες και οι «Φίλοι των Ζώων Παπάγου Χολαργού» συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για να εξασφαλίσουν μία πιο αξιοπρεπή διαβίωση για τα 10 αδέσποτα σκυλάκια, που φέρουν το τσιπ του Δήμου Παπάγου Χολαργού. Από τη μία μέσω της ενημέρωσης και της κινητοποίησης των διοικητικών γραναζιών του δημοσίου, και παράλληλα από την άλλη έχοντας επιτείνει τις προσπάθειες τους για άμεση υιοθεσία ή ακόμη και φιλοξενία.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.