Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 17:26

900.000 ευρώ η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Αθλητικού Κέντρου Χολαργού


Τι κι αν το ταρτάν στο γήπεδο του Τσακού κάθε τρεις και λίγο θέλει επισκευές (σε τέτοια φάση βρίσκεται και τώρα για τρίτη φορά). Τι κι αν το χωμάτινο της Κύπρου στου Παπάγου έχει στοιχειώσει και φιγουράρει σταθερά ως το μοναδικό γήπεδο με χώμα της Αττικής, η δημοτική αρχή Παπάγου Χολαργού προέκρινε και προχωρά με ταχείς ρυθμούς την αντικατάσταση του τάπητα στο 2ο Δημοτικό Στάδιο Χολαργού. 

Ένα βήμα πριν πέσουν οι υπογραφές και ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται, λοιπόν, η προμήθεια και εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Αθλητικό Κέντρο Χολαργού, στο λόφο Τσακού, της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ψηφίστηκε ομόφωνα από τους Θ. Αυγουρόπουλος, Β. Σιαμάνης, Θ. Κούτρας, Χρ. Παρίση, Μ. Υφαντής, Μ. Τράκας).

Η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου κρίθηκε αναγκαία για την ασφάλεια και λειτουργικότητα του χώρου, ώστε αυτός να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και να καταστεί πλήρως κατάλληλος για να φιλοξενεί αγώνες ποδοσφαίρου ερασιτεχνικής και επαγγελματικής κατηγορίας, σύμφωνα με την εισήγηση.

Ο προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται σύμφωνα με τη μελέτη στο ποσό των € 902.286,01 (με Φ.Π.Α.). Θα συγχρηματοδοτηθεί από τηνΠεριφέρεια Αττικής έως του ποσού των € 700.000,00 και από το Δήμο Παπάγου –Χολαργούγια για το υπόλοιπο ποσό.

Ο συνθετικός χλοοτάπητας προσομοιάζει στον φυσικό χλοοτάπητα και είναι πλήρως εναρμονισμένος με τις προδιαγραφές της FIFA. Πρόκειται να καλυφθεί ο αγωνιστικός χώρος έκτασης 7.500,00 τ.μκ αθώς και ο χώρος πίσω από τις εστίες των τερμάτων 2.500,00 τ.μ. περίπου. Στην τεχνική μελέτη προβλέπεται επίσης η προμήθεια αρδευτικού και αντλητικού συγκροτήματος.

Η διάρκεια της σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση είναι 24 μήνες από την υπογραφή της. 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.