Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 15:34

Καλοκαίρι '22 χωρίς εκτεταμένες επισκευές-συντηρήσεις στα σχολεία Παπάγου Χολαργού


«Έχουμε φτάσει στις 26 Ιουλίου και δε σας έχω δει Δήμαρχε σε φωτογραφία να υπογράφετε τη σύμβαση για τις επισκευές συντηρήσεις των σχολείων… όμως τα σχολεία θα έπρεπε να έχετε εμπεδώσει πια, ότι δεν έχουν αυτούς τους χρόνους», ανέφερε μεταξύ άλλων η δημοτική σύμβουλος Ν. Χαμηλοθώρη στην τοποθέτηση της στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (26/7), με αφορμή την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος.

Για να διευκρινίσει ο Δήμαρχος ότι: “Θα υπογράψουμε τη σύμβαση Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και άρα θα είναι ουσιαστικά για το επόμενο καλοκαίρι και το καλοκαίρι του 2024 τα πολλά έργα. Και θα κάνουμε και κάποια έργα το φθινόπωρο”.

Η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος καθώς και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού τα δύο θέματα, που ήταν προς συζήτηση και σχετική απόφαση αφορούσαν στη μείωση του ποσού της χρηματοδότησης, και στον επιμερισμό της σε τρεις χρονιές από τώρα έως και το 2024.

«Να πω λοιπόν, ότι το τεράστιο ποσό των 2 εκ. ευρώ έγινε μόλις 1,5 μετά τους διαγωνισμούς. Αυτό το ποσό πρέπει όσοι ασχολούνται με τα σχολεία να το διαιρέσουν δια του 2 για τις δύο σχολικές βαθμίδες. Άρα πάμε στα 750 χιλ για Δημοτικά-Νηπιαγωγεία και αλλά 750 για Γυμνάσια-Λύκεια.

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι αυτά τα ποσά πρέπει να τα σπάσουν στη συνέχεια και στα 3, γιατί με αυτά θα πορευτούν τις 3 επόμενες χρονιές! Με τα λιγότερα για την τρέχουσα χρονιά και τα περισσότερα για το ’23, προεκλογική χρονιά άλλωστε!

Το άλλο πολύ σημαντικό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι, όχι μόνο γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, όλοι, είναι ότι δεν πήρατε κάποια μεγαλειώδη επιχορήγηση για τα σχολεία από το φοβερό και τρομερό πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ, ώστε να αναβαθμίσετε πραγματικά τα σχολικά κτίρια, αλλά για τις ετήσιες, τακτικές επισκευές-συντηρήσεις που αφορούν σε βαψίματα, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, ενανθρακώσεις ό,τι οφείλετε από το Νόμο να κάνετε κάθε χρόνο και ίσως να αντιμετωπίσετε τώρα κάποια χρονίζοντα προβλήματα. Εργασίες που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τα ταμεία του Δήμου, βέβαια με το δικό σας στυλ της υποχρηματοδότησης, των καθυστερήσεων, της κακής ποιότητας υλικών  και αφήνοντας πάντα εκτός εργασίες που δημιουργούν χρονίζοντα  προβλήματα», ανέφερε στην τοποθέτηση της η κα Χαμηλοθώρη.

Ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι οι Σχολικές Επιτροπές θα κάνουν κάποια έργα το καλοκαίρι, αφού δεν μπορούν να μπουν οι εργολάβοι να κάνουν εκτεταμένες εργασίες, αφού οι συμβάσεις δεν έχουν φτάσει στο σημείο, γιατί με το ΤΡΙΤΣΗΣ υπάρχει καθυστέρηση. «Το ποσό είναι υπέρογκο. Δεν έχει καμία σχέση με τα ποσά που έχουνε πέσει και είχαν δοθεί τα προηγούμενα χρόνια. 80.000 ήταν το ξεκίνημα και ανεβάζαμε σταδιακά στα 100, 180, 200, 300, 500 και αυτά βέβαια προϋπολογισθέντα» σημείωσε απαντώντας για τη χρηματοδότηση.

Κλείνοντας ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε: «Θυσιάσαμε όλο το Α. ΤΡΙΤΣΗΣ για τα σχολεία. Γιατί όπως ξέρετε δεν υπάρχουν τα χρήματα για να δώσουν τα 18 εκατ. ευρώ που είχαν υποσχεθεί. Το κράτος έδωσε σε όλους τους Δήμους λιγότερα χρήματα. Κι εμείς πάντα θέταμε προτεραιότητα τα σχολεία στο ΤΡΙΤΣΗΣ. Πήραμε τον προσεισμικό έλεγχο των σχολείων που ολοκληρώθηκε. Την επισκευή του Παιδικού Σταθμού γιατί κι αυτό σχολείο είναι για τα παιδιά μας. Τις μελέτες των σχολείων. Αφήσαμε πιο πίσω ηλεκτροκίνηση, τα απορρίμματα, την έξυπνη πόλη».

 

Μπορείτε να δείτε το κομμάτι της συζήτησης στο 59:09

 

 φωτό αρχείου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.