Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 21:43

Ημιτελής και η τοποθέτηση των προστατευτικών πάνελ στην ημιτελή οικοδομή!


Μετά το τραγικό ατύχημα του 15χρονου μαθητή στην αφύλακτη, ημιτελή οικοδομή της Ιατρικής Βιβλιοθήκης πίσω από τα σχολεία του Παπάγου, πολύ κουβέντα έγινε, ανακοινώσεις εκδόθηκαν από την Ένωση Γονέων, από το ίδιο το ίδρυμα που έδειχνε να αναλαμβάνει τις ευθύνες του, και τέλος από τον Δήμαρχο που εκ των υστέρων εμφάνισε μία αλληλογραφία με το Ίδρυμα, που τους έβαζε προ των ευθυνών τους.

Εκδόθηκε μία επιστολή από την Ιατρική βιβλιοθήκη, που ανακοίνωνε την 29η Ιουλίου ως ημέρα έναρξης εργασιών για τη φύλαξη της οικοδομής, για να διορθωθεί αμέσως μετά και το ρεπορτάζ του myxolargos/mypapagos.gr που έφερε τον τίτλο "στα τέλη του καλοκαιριού θα κλείσει με πάνελ την οικοδομή η Ιατρική Βιβλιοθήκη" λόγω τυπογραφικού λάθους, όσον αφορούσε στην έναρξη των εργασιών, τελικά την 29η Ιουνίου.

Και αυτό τηρήθηκε αρχικά. Οι εργασίες για τη θωράκιση της οικοδομής ξεκίνησαν πράγματι στις 29 Ιουνίου. Μπήκαν τα πρώτα λίγα πάνελ στο ισόγειο της οικοδομής και… stop! 

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την αποψίλωση του χώρου. Συνεργείο μισθωμένο από το Ίδρυμα συμμετείχε στη δράση ευαισθητοποίησης της Ομάδας «SOSγια τα δέντρα της γειτoνιάς μας» που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου, κι έμεινε εκεί. Αποψιλώθηκε δλδ μόνο ο χώρος μπροστά στον διαλυμένο φράχτη.

Όσο για τον φράχτη, αντί να αντικατασταθεί, να ενισχυθεί παραμένει ως είχε, διαλυμένος!

Αυτά, επειδή υπήρξε το ατύχημα του παιδιού, επειδή άνοιξε το θέμα, επειδή δόθηκαν εξηγήσεις, απαντήσεις και δεσμεύσεις… Δηλαδή αναρωτιέται κανείς, πως θα ήταν η κατάσταση αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά;

 

*Φωτογράφιση 11/7/22


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.