Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 14:02

Ο Δήμαρχος απαντά για την επικοινωνία του με την Ιατρική Βιβλιοθήκη, με αφορμή το τραγικό ατύχημα

Διαβάστε την ανακοίνωση - απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με το ατύχημα μαθητή στην αφύλαχτη οικοδομή πίσω από το Γυμνάσιο και Λύκειο Παπάγου. Η ανακοίνωση εκδόθηκε το Σάββατο (25/6) από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Παπάγου Χολαργού:

Σχετικά με το δυσάρεστο περιστατικό που συνέβη σε κτίριο το οποίο ανήκει στην Ελληνική Ιατρική Βιβλιοθήκη Αθηνών και Κέντρο Ιατρικής Τεκμηρίωσης, καταρχάς ευχόμαστε περαστικά στο παιδί που είχε το ατύχημα, με τους γονείς του οποίου ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή.  

Επίσης, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

Ψευδώς αναφέρεται σε διάφορες ανακοινώσεις ότι ο δήμαρχος δεν έχει κάνει τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα. 

Ο Δήμαρχος έχει εδώ και αρκετό καιρό επικοινωνία με τον φορέα ιδιοκτησίας του κτιρίου και μετά από πολλές πιέσεις, στις 2/11/2021 είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Ελληνικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης και Κέντρου Ιατρικής Τεκμηρίωσης.

Στη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης ανακοίνωσε στον Δήμαρχο την πρόθεσή τους για αποπεράτωση του κτιρίου, καθώς και ότι ο φορέας βρισκόταν στη διαδικασία αναζήτησης πόρων.

Για τα όσα ειπωθήκαν στη συνάντηση στάλθηκε επιστολή στον Δήμαρχο (23.11.2021), με αίτημα να δοθεί πρόσβαση στον φορέα προκειμένου να προχωρήσει στις εργασίες.

Ο Δήμαρχος συμφώνησε να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί και συγκεκριμένα με την παραχώρηση πρόσβασης στα διοικητικά όρια του Δήμου Παπάγου – Χολαργού (επιστολή 2/12/2021).

Στη συνέχεια και αφού δεν είχε γίνει καμία ενέργεια από τον φορέα, επανήλθε με νέα επιστολή στις 10/5/2022, ζητώντας να περιφραχτεί το κτίριο με τρόπο που δεν θα μπορεί να παραβιαστεί. Είχε προηγηθεί επιστολή προς το αστυνομικό τμήμα και προς το τμήμα ασφάλειας του Δήμου για την επικινδυνότητα του σημείου.

Στις 12/5, η Ελληνική Ιατρική Βιβλιοθήκη Αθηνών απάντησε στον δήμαρχο ότι έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες προκειμένου να τοποθετηθεί περίφραξη με μεταλλικά πάνελ στηριζόμενα σε σκελετό μπετόν.

Καλό είναι λοιπόν να μην απαξιώνουμε την προσπάθεια κανενός, που σκοπό έχει πρωτίστως την ασφάλεια των πολιτών.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι οι εργασίες περίφραξης του κτιρίου θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 29 Ιουνίου και όχι τον Ιούλιο.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.