Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 09:30

Άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι με το σταματημένο έργο στο 1ο Λύκειο Χολαργού


Ουδείς κατάλαβε τι προτίθεται η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου να κάνει με το έργο στο 1ο Λύκειο Χολαργού που το myxolargos/mypapagos.gr μία μέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων αποκάλυψε, ότι αιφνίδια είχε σταματήσει και χωρίς να προηγηθεί καμία ανακοίνωση σχετική του Δήμου.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (21/9), όπως ήταν αναμενόμενο τέθηκαν ερωτήματα για το μέλλον του έργου που κλήθηκε να απαντήσει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων. Οι απαντήσεις όμως που δόθηκαν, παρότι ήταν σίγουρα προετοιμασμένη η διοίκηση του Δήμου, ότι θα τις δεχθεί, δεν απάντησαν απολύτως σε τίποτα…

«Τρεις είναι οι λύσεις που επεξεργαζόμαστε η λύση της σύμβασης, η πρόσκληση των επόμενων αναδόχων που προέκυψαν από τον διαγωνισμό αν ενδιαφέρονται να αναλάβουν το υπόλοιπο του έργου και τελευταίο σενάριο η επαναπροκήρυξη του έργου», απάντησε ο κ. Τράκας.

Με λίγα λόγια, φέξε μου και γλίστρησα!... Λύσεις όλες που απαιτούν πολύ χρόνο. Από την άλλη πολύ δύσκολα πια ο Δήμαρχος θα κάνει το ίδιο λάθος να βάλει μέσα στο σχολείο εργολάβο σε ώρες λειτουργίας. Άρα, ο όποιος σχεδιασμός γίνεται πια για το καλοκαίρι του 2022 κι αν έχουν προωθηθεί όλα τα γραφειοκρατικά μέχρι τότε. Όπως έχει ειπωθεί κι έχει γραφτεί πολλές φορές η εμμονική στάση του Δημάρχου να μην βρει λύση μετεγκατάστασης του σχολείου προτού ξεκινήσει αυτό το τεράστιο έργο, ήταν η βασική αιτία του ναυαγίου.

Μέχρι να αποφασίσουν λοιπόν τι θα γίνει, θα είναι σε εκκρεμότητα: «Οι εργασίες που υπολείπονται είναι στο 60% της συνολικής σύμβασης και αφορούν κυρίως τη στατική ενίσχυση του κεραμοσκεπούς και του γυμναστηρίου και την ανακατασκευή του αύλειου χώρου. Έχει γίνει το 40% του έργου για το οποίο ο εργολάβος εισέπραξε 255.000 ευρώ και έχει μείνει το 60% των εργασιών», ενημέρωσε απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Τράκας.

«Ο εργολάβος ζητά επιπλέον 40%, πατώντας στην επιθυμία του δήμου να ολοκληρωθεί το έργο, ενώ ο Δήμος αντιπρότεινε μία συμπληρωματική σύμβαση στο 15%. Δεν αποδεχόμαστε το 40% και δεν μπορεί να φέρει σε πέρας το έργο». 

«Ο ανάδοχος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. Δεν είναι ικανός πλέον να ολοκληρώσει το έργο», τόνισε ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος από τη μία, ενώ από την άλλη απαντώντας στην κα Ρετσινιά: «Δεν είπα πουθενά για έκπτωτος. Το σενάριο για την κατάπτωση της εγγύησης καλής εκτέλεσης είναι στη φαρέτρα μας».

«Είμαστε σε επαφή με την Περιφέρεια που χρηματοδοτεί το έργο. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε μία συνάντηση. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την επιτροπή παραλαβής του έργου θα δούμε πως θα προχωρήσουμε στο έργο», συμπλήρωσε.

Στην ελλιπή στατική επάρκεια του παλαιότερου κτιρίου, σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, αναφέρθηκε η κα Χαμηλοθώρη, που οι αίθουσες του ισογείου του φέτος χρησιμοποιούνται από μαθητές παρά την επικινδυνότητα κι ενώ το έργο δεν προχώρησε ποτέ σε αυτό το κτίριο με τις μεγάλες ανάγκες. Ο κ. Τράκας απάντησε ότι η Τεχνική Υπηρεσία επισκέφθηκε το σχολείο δεν παρατήρησαν κανένα πρόβλημα για την ασφάλεια των μαθητών και η βεβαίωση αυτή θα δοθεί εγγράφως.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.