Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 12:12

Σταματάει στη μέση το έργο του 1ου Λυκείου Χολαργού!


Αιφνιδιαστικά και λίγο πριν τον αγιασμό σταμάτησε στη μέση το έργο της αναβάθμισης του 1ου Λυκείου Χολαργού και ο εργολάβος μάζεψε το εργοτάξιο του κι εγκατέλειψε.

Η κακή μελέτη με ασαφείς όρους σε συνδυασμό με την εμμονή του Δημάρχου να μην προβλέψει την μετεγκατάσταση του σχολείου για όσο χρόνο απαιτείτο, τελικά οδήγησαν σε ένα προαναγγελθέν αδιέξοδο.

Παρότι με πρόταση του Ηλ. Αποστολόπουλου αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουλίου η φιλοξενία και γι αυτή τη σχολική χρονιά της Α' τάξης στο 1ο Γυμνάσιο της Αετιδέων, ξαφνικά και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο εργολάβος εγκατέλειψε αφήνοντας το έργο στη μέση.

Μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αναδείχθηκαν τα αδιέξοδα μιας κακής διαχείρισης του έργου ρίχνοντας στο τραπέζι εκπτώσεις στην ποιότητα του έργου, παρατάσεις στο χρονοδιάγραμμα, επιπλέον χρηματοδότηση στον εργολάβο, οδηγηθήκαμε τελικά σε μια καταστροφική κατάληξη, αφού πρώτα ταλαιπωρήθηκαν παιδιά και εκπαιδευτική για μιάμιση σχολική χρονιά.

Το έργο απασχόλησε πολλές φορές το Δημοτικό Συμβούλιο για τους κακούς όρους με τους οποίους είχε στηθεί, ενώ ήδη στο ξεκίνημα του οι Δημοτικές Σύμβουλοι Μ. Σιώτου και Ν. Χαμηλοθώρη ζήτησαν έκτακτη αποκλειστική συνεδρίαση, που όμως ο Δήμαρχος απέρριψε.

Αυτή η πεισματική στάση του Ηλία Αποστολόπουλου επιβάρυνε όλη τη σχολική κοινότητα του Λυκείου, αλλά και του Γυμνασίου και τελικά ήταν αυτή που τον πίεσε να δώσει πρόωρο τέλος αφήνοντας το παλαιότερο κτίριο, που έχει την πραγματική ανάγκη παρέμβασης στη στατική του ενίσχυση, χωρίς βελτίωση.

Η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται τώρα στον αέρα και παραμένει να απαντηθεί αν το έργο θα επαναπροκηρυχθεί ή όχι. Το σίγουρο είναι όμως ότι ακόμη και αν προχωρήσει η επαναπροκήρυξη του, ο Δήμαρχος θα συνυπολογίσει τα δύο χρόνια που απομένουν μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2023, όπως άλλωστε ήδη έκανε με την τωρινή του απόφαση για τη διακοπή του έργου.

Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει, πως ένα κτίριο που χρήζει στατικής ενίσχυσης, αφού ως τέτοιο είχε εγκριθεί το έργο, θα φιλοξενήσει μέσα παιδιά.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.