Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 17:39

Από σήμερα γενική καθαριότητα στα σχολεία Παπάγου και Χολαργού


Εν όψει του πρώτου κουδουνιού στις 13 Σεπτεμβρίου μία βδομάδα πριν και συγκεκριμένα από σήμερα Δευτέρα 6/9 το προσωπικό καθαριότητας αναλαμβάνει να προετοιμάσει τα σχολεία σύμφωνα με την απόφαση Δημάρχου και τις σχετικές προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του, χρηματοδοτεί τον Δήμο Παπάγου Χολαργού για 46 εργαζόμενους μερικής απασχόλησης. Ο Δήμος Παπάγου Χολαργού αποφάσισε να προσλάβει 27 εργαζόμενους πλήρους ωραρίου (6,5 ωρών) και 4 άτομα μερικής απασχόλησης (3 ωρών). Αυξημένα σίγουρα από τα 26 άτομα (17 πλήρους και 9 μερικής) που είχαν τοποθετηθεί την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά με δεδομένο ότι φέτος ξεκινά τη λειτουργία του το 6ο Δημοτικό Χολαργού, κι ένα ακόμη σχολικό κτίριο αυτό της Ναυαρίονυ, ενώ τα πρωτόκολλα υγιεινής πρόκειται να τηρηθούν με αυστηρούς, για ακόμη μια χρονιά, όρους αφού το 4ο κύμα της πανδημίας είναι ορατό.

Εξίσου σημαντική σημείωση, που απαντά σε όλες τις αντιδράσεις που είχαν σημειωθεί στο παρελθόν για την ελλιπή καθαριότητα των σχολείων της πόλης, ότι πλέον η καθαριότητα των σχολικών κτιρίων έχει μεταφερθεί ως αρμοδιότητα στους Δήμους. Οι σχολικοί καθαριστές, δηλαδή προσλαμβάνονται και πληρώνονται από τον Δήμο.

Έτσι, έγκαιρα ο Δήμος Παπάγου Χολαργού προχώρησε στην προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού (31 ατόμων) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η απόφαση πρόσληψης που εκδόθηκε την Παρασκευή 3/9 αφορά στην ολοκλήρωση της πρόσληψης 30 υπαλλήλων (ΙΔΟΧ) ΥΕ Καθαριστών Σχολικών Μονάδων πλήρους και μερικής απασχόλησης με ισχύ από τις 6/9/21 και διάρκεια σύμβασης όλο το σχολικό έτος ’21-‘22.

Από ένα άτομο πλήρους απασχόλησης τοποθετήθηκε σύμφωνα με την απόφαση στα σχολεία:

Χολαργού:1o Νηπιαγωγείο, 2ο Νηπιαγωγείο, 3ο Νηπιαγωγείο & Παράρτημα 5ου Νηπιαγωγείο, 4ο Νηπιαγωγείο, 5ο Νηπιαγωγείο, 6ο Νηπιαγωγείο, 2ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό, 4ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό

Παπάγου: 1ο Νηπιαγωγείο, 2ο Νηπιαγωγείο, 2ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό

 

Από ένα άτομο μερικής απασχόλησης τοποθετήθηκε σύμφωνα με την απόφαση στα σχολεία του Παπάγου:

Παράρτημα 2ου Νηπιαγωγείου (οδού Μπλέσσα), 3ο Νηπιαγωγείο

 

Από δύο άτομα πλήρους απασχόλησης τοποθετήθηκαν σύμφωνα με την απόφαση στα σχολεία:

1ο Δημοτικό Παπάγου, 1ο Δημοτικό Χολαργού και 1ο Γυμνάσιο Χολαργού

 

Από ένα άτομο πλήρους απασχόλησης τοποθετείται στο 2ο Γυμνάσιο Χολαργού και στο 2ο Λύκειο Χολαργού καθώς και ένα άτομο επιπλέον, πλήρους απασχόλησης με παράλληλα όμως καθήκοντα και στα δύο σχολεία.

Ένα άτομο πλήρους και ένα άτομο μερικής απασχόλησης τοποθετούνται στο Γυμνάσιο Παπάγου.

Από ένα άτομο πλήρους απασχόλησης τοποθετήθηκε σύμφωνα με την ίδια απόφαση στο Λύκειο Παπάγου και στο 1ο Λύκειο Χολαργού, στα οποία μεταφέρονται και δύο ακόμη δημοτικοί υπάλληλοι, όπως ανακοινώθηκε με διαφορετική απόφαση Δημάρχου.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.