Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 03:12

Ο Δήμαρχος απαντά στις "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" για την εκστρατεία εμβολιασμών


Απάντηση εξέδωσε η Περικλέους για την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μια Βιώσιμη Πόλη" σχετικά με την εκστρατεία ενημέρωσης ευαiσθητοποίησης των πολιτών για τους εμβολιασμούς. Διαβαστε το κείμενο που ακολουθεί:

 

Σε απάντηση της ανακοίνωσης των “8 Προτάσεων”, σχετικά με την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό, απαντούμε ότι μάλλον η εν λόγω δημοτική παράταξη είναι «απούσα» από τα όσα συμβαίνουν και προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί τις ενέργειες του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και συγκεκριμένα:

  • Τον Φεβρουάριο του 2021 ανακοινώσαμε την έναρξη των εμβολιασμών στο Εμβολιαστικό Κέντρο Χολαργού και προηγουμένως είχαμε στείλει επιστολή στο αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό το Κέντρο.
  • Εκδώσαμε και διανείμαμε φυλλάδιο υπέρ του εμβολιασμού, σε δράσεις ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), καθώς και σε κεντρικά σημεία του Δήμου.
  • Επικοινωνήσαμε άμεσα με όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας, προκειμένου να τους κλείσουμε τα ραντεβού τους για εμβολιασμό, σε περίπτωση που δεν μπορούσαν.
  • Είμαστε από τους πρώτους Δήμους που μεταφέρουμε πολίτες στα εμβολιαστικά κέντρα με οχήματα του Δήμου.
  • Διοργανώσαμε διαδικτυακή συζήτηση, όπου επιστήμονες ανέλυσαν τα οφέλη του εμβολιασμού.

Σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, έχουν γίνει αρκετές ανακοινώσεις στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και αναρτήσεις σε κεντρικά μέσα επικοινωνίας.

Όσον αφορά στους κατ’ οίκον  εμβολιασμούς, τηρούμε ήδη λίστα συμπολιτών μας που ανήκουν στις κοινωνικές δομές και σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμένων πολιτών στον Βόρειο Τομέα Αττικής, ενώ το ποσοστό πληθυσμού που έχει ήδη εμβολιαστεί ή έχει προγραμματίσει εμβολιασμό ξεπερνάει το 78%, γεγονός που δείχνει αν μη τι άλλο, ότι και οι ενέργειες της δημοτικής αρχής έχουν συμβάλλει σε αυτό το αποτέλεσμα. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.