Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 01:51

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: ΟΧΙ στην κατάργηση περιβαλλοντικών διατάξεων που επιδιώκει η δημοτική αρχή


Η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου Χολαργού, για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης που θέλει την κατάργηση των περιβαλλοντικών κινήτρων που επιβάλει η συγκεκριμένη ρύθμιση. Την απόφαση θα προωθήσει σύμφωνα με την εισήγηση του ο δήμαρχος για σχετική συζήτηση και απόφαση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας του οποίου είναι μέλος.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:

Λέμε κατηγορηματικά ΟΧΙ στην κατάργηση των περιβαλλοντικών διατάξεων που επιδιώκει η δημοτική αρχή

Με μια πραγματικά έωλη κίνηση η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παπάγου Χολαργού εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο ζητάει την κατάργηση των περιβαλλοντικών διατάξεων των νόμων 4067/2012 και 4759/2020 που δίνουν κίνητρα, εφόσον οι ιδιοκτήτες των οικοδομών επιθυμούν να φτιάξουν επιπλέον θέσεις στάθμευσης μέσα στο οικόπεδό τους και πράσινες ταράτσες, να έχουν τη δυνατότητα λόγω φύτευσης να χτίσουν 1 μέτρο ακόμη ή 2 αν τα κάνουν και τα δύο.

Σε μια εποχή, όπου το εκτεθειμένο τσιμέντο των ταρατσών αποτελεί την πρώτη αιτία θερμοσυσσώρευσης και του φαινομένου της Θερμικής Αστικής Νησίδας, η δημοτική αρχή επιδιώκει να καταργήσει τα περιβαλλοντικά κτίρια και την ενεργειακή αναβάθμισή τους.

Σε μια εποχή, όπου η περιοχή του δήμου μας ασφυκτιά από έλλειψη θέσεων στάθμευσης η δημοτική αρχή επιδιώκει να καταργηθούν τα ελάχιστα κίνητρα που υπάρχουν για την δημιουργία θέσεων στάθμευσης μέσα στα οικόπεδα.

Στον ίδιο νόμο βέβαια δίνονται και κίνητρα απομείωσης ορόφων ή απόσυρσης κτιρίων, καθώς και κίνητρα για την κατασκευή κτιρίων φιλικών προς το περιβάλλον με υψηλές προδιαγραφές ενεργειακής απόδοσης στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του αστικού τοπίου.

Ένα κίνητρο που επικροτήθηκε από όλες τις Περιβαλλοντικές οργανώσεις της Ελλάδας και το οποίο στην Θεσσαλονίκη τον πρώτο κιόλας μήνα της εφαρμογής του, οδήγησε στην φύτευση 16.000 φυτών στις ταράτσες των σπιτιών.

Η αναχρονιστική και αντιπεριβαλλοντική αυτή κίνηση της δημοτικής αρχής Αποστολόπουλου προκύπτει από το γεγονός ότι βρίσκεται αμήχανη και αισθάνεται ανίκανη μπροστά στη τεράστια ανοικοδόμηση που υπάρχει.

Αισθάνεται βαριά την ευθύνη διότι δεν αξιοποίησε τα 5,5 εκατομμύρια που πήρε από την Αττική Οδό, ώστε να αγοράσει οικόπεδα και να πρασινίσει κοινόχρηστους χώρους και να εξασφαλίσει μηδέν ύψος σε αυτά.

Αισθάνεται βαριά την ευθύνη διότι έμεινε αδρανής και δεν αξιοποίησε χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών και του Πράσινου Ταμείου για την αγορά οικοπέδων, έτσι ώστε να διατηρήσει εμβληματικές βίλες της περιοχής μας και να τις αποδώσει στους δημότες.

Επινόησε λοιπόν δράση, παραπλανώντας τους πολίτες, να βγάλει ψήφισμα με το οποίο δήθεν ενδιαφέρεται ξαφνικά για «την αλλοίωση του διαμορφωμένου χαρακτήρα της πόλης μας» και για το ύψος των πολυκατοικιών λες και το ένα επιπλέον μέτρο μας μάρανε.

Ευτυχώς η πρόταση του Δήμου Παπάγου Χολαργού είναι εντελώς πρόχειρη και ατεκμηρίωτη (καταφανώς για τα μάτια του κόσμου) και δεν πρόκειται να έχει καμία τύχη.

 

 

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία βιώσιμη Πόλη»


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.