Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 10:14

86 μείον οι θέσεις στάθμευσης στον παράδρομο της Μεσογείων


Στη «βιοκλιματική ανάπλαση του παραδρόμου της Μεσογείων» προχωρά η δημοτική αρχή με στόχο την ένταξη της για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Α. ΤΡΙΤΣΗΣ. Με την ανάπλαση αυτή προβλέπεται η διατήρηση 137 θέσεων στάθμευσης σε οργανωμένες εσοχές κατά μήκος του παράδρομου, έναντι περίπου 223 νόμιμων θέσεων στην υφιστάμενη κατάσταση (βλ πίνακα). Ένα μέρος από την αύξηση των πεζοδρομίων, γίνεται σε βάρος των θέσεων στάθμευσης. 

Τα ποσοτικά οφέλη από την προτεινόμενη ανάπλαση, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση που ψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παπάγου Χολαργού είναι:

- Η αύξηση των κοινόχρηστων επιφανειών πεζών κατά 3600m² που αντιστοιχεί σε 68%

- Η δημιουργία ποδηλατοδρόμου μήκους 1,8km

 

Η σημαντική μείωση των 86 θέσεων γίνεται την ίδια ώρα όμως που δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από τη δημοτική αρχή για δημιουργία πάρκινγκ στην περιοχή. Μία περιοχή που είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένη ειδικότερα τις πρωινές ώρες, όπως αποτυπώνεται και στη μελέτη) με τη λειτουργία της αγοράς, της υπερτοπικής χρήσης της Εφορίας, των δύο σταθμών ΜΕΤΡΟ. Πιθανό αποτέλεσμα, που όμως δεν απασχόλησε τους μελετητές του έργου, αλλά θα απασχολήσει σίγουρα τους δημότες, είναι η αναζήτηση για μια θέση στάθμευσης να μεταφερθεί στους παράλληλους δρόμους της Μεσογείων. Στη μεν Βουτσινά, όπου κι εκεί θα υπάρξει μείωση θέσεων μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης της. Στην πλατεία Φανερωμένης όπου κι εκεί αντίστοιχα υπάρχει ήδη προβληματική μείωση θέσεων από την προ διετίας ανάπλαση. Ενώ στην αμέσως επόμενη παράλληλη στην οδό Ασπασίας επίκειται ανάπλαση εντός του έτους.

Το θέμα της στάθμευσης αυτή τη στιγμή αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα για την καθημερινότητα των δημοτών που καλούνται να δαπανούν ακόμη και 40’ για την αναζήτηση μίας θέσης σύμφωνα με μαρτυρίες.

Παρά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης και την πρόσφατη πρόταση της παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» για τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Δημοκρατίας και διεκδίκηση της πολυδάπανης χρηματοδότησης του από το πρόγραμμα Α.ΤΡΙΤΣΗΣ, ο Δήμαρχος επιμένει να υποστηρίζει ότι τα υπόγεια πάρκινγκ δεν είναι βιώσιμα.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.