Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 17:44

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Ανάπλαση σε Σαρανταπόρου και Υμηττού και υπόγειο πάρκινγκ προτείνει η παράταξη


Να αδράξει την ευκαιρία και να καταθέσει πρόταση ανάπλασης των οδών Σαρανταπόρου και Υμηττού αλλά και τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Δημοκρατίας παροτρύνει η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" τη δημοτική αρχή Αποστολόπουλου μέσω της νέας πρόσκλησης που δημοσιεύθηκε για το αναπτυξιακό πρόγραμμα  «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Διαβάστε την πρόταση αναλυτικά:

Η δημοτική αρχή να καταθέσει πρόταση για την Βιώσιμη Ανάπλαση Υμηττού και Σαρανταπόρου και δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ.

Η δημοτική παράταξη «8 Προτάσεις» καλεί την δημοτική αρχή να καταθέσει άμεσα πρόταση χρηματοδότησης για την βιώσιμη ανάπλαση κινητικότητας στις οδούς Υμηττού και Σαρανταπόρου με ταυτόχρονη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Δημοκρατίας.

Όπως είναι γνωστό: δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η Πρόσκληση ΑΤ06 για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» με τίτλο: «Αστική Αναζωογόνηση» ύψους 10.000.000 ευρώ για κάθε έργο με δυνατότητα δύο υποέργων.

Η πρόσκληση αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τον δήμο μας να αντιμετωπίσει ένα από τα βασικά προβλήματα της κάτω περιοχής της κοινότητας Χολαργού:
Πρώτον, να δημιουργήσει θέσεις στάθμευσης με υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Δημοκρατίας.
Δεύτερον, να κάνει ανάπλαση με διαδρομή πεζών και ποδηλάτων στις οδούς Υμηττού και Σαρανταπόρου που σήμερα αποτελούν δύο λεωφορειακούς άξονες μεγάλης επικινδυνότητας, για πεζούς και κυρίως μαθητές.
Ταυτόχρονα μπορεί να συνδυάσει το έργο με χρηματοδοτούμενη προμήθεια ηλεκτρικών mini-buses για την μετεπιβίβαση των πολιτών στο Μετρό.

Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε τοπική μελέτη Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και να την συνδυάσει με την απαραίτητη εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης σε δύο υποέργα, όπως προβλέπει η πρόσκληση.

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.