Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 22:49

Η σκόνη μπορεί να σκοτώσει τον υπολογιστή σου!


infoboost1

Σύμφωνα με τις έρευνες κατασκευαστών υπολογιστικών συστημάτων, εκτιμάται ότι το 65% των προβλημάτων υλικού hardware που εμφανίζουν οι υπολογιστές, οφείλονται στη συσσώρευση σκόνης στα κυκλώματά τους καθιστώντας την το νούμερο ένα εχθρό των υπολογιστών!

Δείτε πως μπορείτε απλά να προστατέψετε τον υπολογιστή σας από την σκόνη …infoboost2

Λόγω του στατικού ηλεκτρισμού, ο υπολογιστής μετατρέπεται σε ένα είδος «μαγνήτη» σκόνης. Η σκόνη εισέρχεται στον υπολογιστή από τους αεραγωγούς δημιουργώντας στην καλύτερη περίπτωση ένα μικρό στρώμα σκόνης πάνω στα κυκλώματα του. Αν ο υπολογιστής έχει καιρό να καθαριστεί εσωτερικά τότε μπορεί να δημιουργηθούν ακόμα και μεγάλες μάζες σκόνης στο εσωτερικό του.
Ακόμα και το μικρό/λεπτό στρώμα σκόνης μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στον υπολογιστή σας είτε πρόκειται για Desktop είτε για Laptop/Notebook.

Το στρώμα σκόνης στο εσωτερικό του υπολογιστή αποτελεί αιτία υπερθέρμανσης των κυκλωμάτων και εξαρτημάτων του υπολογιστή καθώς εγκλωβίζει τη θερμότητα που εκπέμπεται από τα κυκλώματα, ενώ η σκόνη σε μεγάλες ποσότητες εμποδίζει και καταστρέφει τα συστήματα ψύξης του υπολογιστή όπως ψύκτρες και ανεμιστηράκια.

Ενδείξεις :
Έντονοι θόρυβοι στο εσωτερικό του υπολογιστή είναι μία ένδειξη ότι η σκόνη ενδεχομένως εμποδίζει τα ανεμιστηράκια να δουλέψουν ομαλά και να ψύξουν τον υπολογιστή. Όταν η ψύξη του υπολογιστή υπολειτουργεί, τότε εμφανίζεται το φαινόμενο της υπερθέρμανσης που καταστρέφει τα κυκλώματα και εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του υπολογιστή.

Αποτελέσματα/Προβλήματα :infoboost3

Η υπερθέρμανση των εξαρτημάτων του υπολογιστή μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία του υπολογιστή, σε μερική βλάβη του εξαρτήματος, σε συχνές επανεκκινήσεις του συστήματος, αλλά ακόμη και σε ολική καταστροφή του επεξεργαστή ή της κάρτας γραφικών του υπολογιστή.
Προληπτικός έλεγχος και συντήρηση 

Χρήση: Αποφεύγουμε την χρήση και λειτουργία των Laptop επάνω σε πάνινες/μάλλινες επιφάνειες καθώς και την στήριξη των Desktop απευθείας στο πάτωμα. Προτιμάται η infoboost4χρήση μιας βάσης ψύξης ή μιας βάσης στήριξης ώστε να αποφεύγονται τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Συντήρηση: Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τεσσάρων περίπου μηνών, καλό είναι να ανοίγουμε τη μονάδα του Desktop υπολογιστή και με ένα σκουπάκι μικρής ισχύος ή ένα μαλακό πινέλο να απομακρύνουμε την σκόνη η οποία έχει επικαλύψει τα εξαρτήματα και τα καλώδια, στο εσωτερικό της μονάδας .
ΠΡΟΣΟΧΗ : το σκουπάκι δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με τα εξαρτήματα του υπολογιστή μας!

Στην περίπτωση που έχουμε στην ιδιοκτησία μας φορητό υπολογιστή (Laptop/Notebook) πρέπει να προμηθευτούμε σπρέι πεπιεσμένου αέρα από εξειδικευμένα καταστήματαinfoboost5, με το οποίο θα φυσήξουμε στις «σχάρες» του υπολογιστή ώστε να φύγει η σκόνη που έχει μαζευτεί μέσα.

Οι εργασίες συντήρησης πρέπει να γίνονται από άτομα που γνωρίζουν την διαδικασία καθαρισμού ώστε να αποφεύγονται τυχόν ζημιές στον υπολογιστή.
Στην Infoboost μπορείτε να βρείτε οικονομικές λύσεις καθαρισμού και συντήρησης του υπολογιστή σας για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής του.

 Δείτε το βίντεο: 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.