Ο Πέτρος Δαμιανός μιλά για την εκπαίδευση στη φυλακή
Μια σημαντική εκδήλωση με επίκεντρο την εκπαίδευση και την κοινωνική επανένταξη των νέων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025, στις 19:00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 415-417).
Κεντρικός εισηγητής της εκδήλωσης είναι ο Πέτρος Δαμιανός, τ. Διευθυντής των Εκπαιδευτικών Μονάδων του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς στον τομέα της σωφρονιστικής εκπαίδευσης.
Ο κ. Δαμιανός έχει συνδεθεί διαχρονικά με το πρωτοποριακό σχολείο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέου του Αυλώνα, το οποίο έχει λάβει πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση για τη συμβολή του στη στήριξη νεαρών κρατουμένων και τη δημιουργία πραγματικών δυνατοτήτων επανένταξης.
Η παρέμβασή με τίτλο: "Η Εκπαίδευση στη Φυλακή - Η εμπειρία του πυλώνα" αναμένεται να αναδείξει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της εκπαίδευσης μέσα στα καταστήματα κράτησης, καθώς και τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην αλλαγή πορειών ζωής.
Η εκδήλωση είναι μία διοργάνωση του Δικτύου Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής και είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για ζητήματα παιδείας, ανηλικότητας, κοινωνικής πολιτικής και ανθρώπινων δικαιωμάτων.


