Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 09:10

Γονείς Γυμνασίων Παπάγου και Χολαργού - Υπουργείο Παιδείας, 1-0!

Μεγάλη νίκη κατάφεραν οι δύο Σύλλογοι Γονέων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού και του 1ου Γυμνασίου Παπάγου. Με συντονισμένες κινήσεις, κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και επιστολές κατάφεραν να αναστρέψουν την απόφαση κατάργησης τμημάτων στα σχολεία τους που είχε ήδη δρομολογήσει η Περιφερειακή Διεύθυνση.

Οι δύο σύλλογοι Γονέων συντονισμένα και σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων τους, πρόσθεσαν ένα τμήμα στην Β' τάξη στο Γυμνάσιο της Αετιδέων και ένα τμήμα στην Γ' τάξη στο σχολείο της Κύπρου, εκεί που είχαν ήδη διαμορφωθεί υπεράριθμα τμήματα των 28 και 29 παιδιών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έκτακτη συνεδρίαση για την έκδοση σχετικού ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησαν οι τρεις Δημοτικές Σύμβουλοι της παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" Σιώτου, Χαμηλοθώρη, Ζώη ήδη από την πρώτη μέρα της έναρξης των σχολείων το οποίο όμως δεν συγκέντρωσε τις 10 υπογραφές Δημοτικών Συμβούλων, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό του Δ.Σ. Ένα ψήφισμα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίσπευση των τελικά θετικών αποφάσεων και σε κάθε περίπτωση να ενδυναμώσει των αγώνα των δύο σχολικών κοινοτήτων.

Ο νέος αγώνας που ξεκινά τώρα για τα δύο σχολεία είναι η άμεση κάλυψη όλων των διδακτικών κενών, ώστε τα σχολεία να μπουν γρήγορα σε ρυθμό και οι μαθητές να αποκτήσουν ένα ολοκληρωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.