Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024 03:33

Πρωί Δευτέρας με κυκλοφοριακό χάος και λαϊκή στο Δημαρχείο Χολαργού

Για το κυκλοφοριακό κομφούζιο που προκαλεί το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο του Χολαργού η λαϊκή απηύθυνε ερώτημα στο Δήμαρχο, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» η Ν. Χαμηλοθώρη.

Η δημοτική σύμβουλος αναφέρθηκε σε διαμαρτυρίες δημοτών που έχουν κατατεθεί στο Δημαρχείο για την κατάσταση που δημιουργείται στο σημείο πριν την έναρξη των μαθημάτων και τη μαζική μετακίνηση μαθητών, αφού το Δημαρχείο αποτελεί στάση για τα λεωφορεία των ιδιωτικών σχολείων, λεωφορειόδρομο και πολύ κοντά σε σχολεία του Χολαργού. Επεσήμανε ότι θα έπρεπε το σημείο αυτό να χρησιμοποιείται τουλάχιστον τους 3 μήνες των καλοκαιρινών σχολικών διακοπών και ρώτησε αν η δημοτική αρχή σκέφτεται κάποια αλλαγή καθώς και την ενεργοποίηση της δημοτικής αστυνομίας για τη διευθέτηση του κυκλοφοριακού.

Ο Δήμαρχος απάντησε: «…Εμείς ως διοίκηση έχουμε καταλήξει στις συγκεκριμένες θέσεις της λαϊκής και δεν προτιθέμεθα να ανοίξουμε ξανά το θέμα. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ιδανικότερο σημείο από αυτό. Ενοχλεί όσο το δυνατό λιγότερο τους κατοίκους. Είναι σημείο που έχει όσο το δυνατό λιγότερα σπίτια. Ένα μεγάλο κομμάτι δεν έχει καθόλου σπίτια... Η λαϊκή είναι 6 μήνες στο συγκεκριμένο σημείο. Τρεις μήνες το φθινόπωρο και τρεις μήνες την άνοιξη.

Εσείς προτείνετε δηλαδή να γίνεται το χειμώνα και το καλοκαίρι. Νομίζω το σκεπτικό ήταν για το καλοκαίρι, είχαμε αποφασίσει να μην είναι μπροστά από το συγκεκριμένο δρόμο.

Παράπονα, δεν μου έχει φτάσει εμένα κάτι. Δεν αμφιβάλω ότι μπορεί να υπάρχουν. Όπου και να πάει η λαϊκή παράπονα θα δημιουργούνταν.

Το θέμα ήταν να μπορούσαμε να την κάναμε κάπου στην κάτω γειτονιά που αδικείται και δεν έχει λαϊκή κοντά.

Δυστυχώς από την ανάπλαση της Περικλέους και μετά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Είχαμε εξετάσει άλλους δρόμους όπως την Αετιδέων, τη Βεντούρη… Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια σοβαρή εναλλακτική. Αν εσείς έχετε κάποια τεκμηριωμένη πρόταση, όχι να αλλάζει 50 φορές οι λαϊκή. Αυτό προφανώς δεν είναι τεκμηριωμένο. Εδώ είμαστε».

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.