Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 22:17

Την Τρίτη (2/9) η έναρξη των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αιτήσεων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς την Παρασκευή (29/8) και αναρτήθηκε η σχετική λίστα στην ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου Χολαργού με τα 259 βρέφη και νήπια που θα φιλοξενηθούν για τη χρονιά 2024-2025.

Με δεδομένο το σφράγισμα του 4ου Παιδικού Σταθμού εντός του Νοσοκομείου Γεννηματά το κτίριο του οποίου κρίθηκε στατικά ανεπαρκές, σημαντική αύξηση των φιλοξενούμενων βρεφών και νηπίων καταγράφεται στα δύο κτίρια της 17ηςΝοεμβρίου και της Φανερωμένης στους Α’, Β’ και Γ’ Παιδικούς Σταθμού της Κοινότητας Χολαργού.

 

Το κτίριο του 4ουΠαιδικού Σταθμού είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί για να δοθεί πάλι σε χρήση, αφού όπως τόνισε ο Δήμαρχος απαντώντας σε ερώτηση, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο (26/8) δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, που είναι υπεύθυνη για το έργο.

 

Σύμφωνα με τον πίνακα που αναρτήθηκε πρόκειται να φιλοξενηθούν:

29 παιδιά στο κτίριο της Αναστάσεως (Παπάγου)

8 βρέφη και 29 παιδιά στο κτίριο της Βερσή (Παπάγου)

34 βρέφη και 63 παιδιά στο κτίριο της 17ηςΝοεμβρίου (Χολαργός)

33 βρέφη και 63 παιδιά στο κτίριο της Φανερωμένης – πλ. Παλαμά (Χολαργός)

 

Οι εργαζόμενοι στον 4οΠαιδικό Σταθμό θα μεταφερθούν, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά όπως ο ίδιος επεσήμανε θα πρέπει να βρεθεί το επιπλέον προσωπικό. «Από τεχνικής άποψης δεν έχουμε κανένα πρόβλημα (…για τη μεταφορά των παιδιών) το θέμα είναι να δούμε και το προσωπικό που χρειάζονται για τα επιπλέον άτομα. Υπάρχει το προσωπικό;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, αφού «για 12 βρέφη απαιτούνται 3 βρεφονηπιοκόμοι», πρόσθεσε.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου ηέναρξη λειτουργίας των Βεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών θα γίνει την Τρίτη 03.09.2024, κατόπιν συνεννόησης των γονέων/κηδεμόνων με την προϊσταμένη του σταθμού,όπου έχει ενταχθεί το παιδί.

 

Ενώ την Δευτέρα (2/9) θα προηγηθεί Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να εγκριθεί η λίστα των ολοκληρωμένων αιτήσεων και η καταχώρηση του βρεφών/παιδιών ανά Παιδικό Σταθμό, όπως ορίζεται πλέον από το Νόμο.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.