Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 05:10

Μεγάλης έκτασης εργασίες διάνοιξης δρόμου στον Υμηττό στην περιοχή του Κόρακα

Με βαρέως τύπου χωματουργικά μηχανήματα προχωρά σε διάνοιξη του παλαιού χωμάτινου δρόμου συνεργείο του ΑΔΜΗΕ προκειμένου να έχει ευκολότερη πρόσβαση στους πυλώνες υψηλής τάσης, σύμφωνα με απάντηση του Δημάρχου σε ερώτημα που κατέθεσαν οι δημοτικές σύμβουλοι της παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ".

Συγκεκριμένα, οι Μ. Σιώτου, Ν. Χαμηλοθώρη, Γ. Ζώη κατέθεσαν γραπτό ερώτημα το πρωί της Παρασκευής (26/7) για να ενημερωθούν από τον Δήμαρχο σχετικά με το σκοπό των εργασιών, και τις σχετικές αποφάσεις, αδειοδοτήσεις. Όπως, ανέφεραν στην ανάρτηση τους στη σελίδα της παράταξης το ερώτημα προέκυψε μετά Πάο ανησυχία πολλών πολιτών που παρακολουθούσαν τις μαζικές κοπές πεύκων τις τελευταίες ημέρες.

Στο ερώτημα αναφέρουν: 

Κύριε Δήμαρχε,

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για το σκοπό για τον οποίο πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες τα μεγάλης έκτασης έργα στον Κόρακα και γενικά στην περιοχή της Αγίας Ελεούσας επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό τόσο το περιβάλλον δασικό οικοσύστημα, όσο και τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής.

Να μας ενημερώσετε για τις απόψεις και αδειοδοτήσεις του Δασαρχείου Πεντέλης και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Καθώς και για τις ενέργειες ελέγχων που εσείς έχετε κάνει.

Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε στο ερώτημα, απαντώντας αναφερόμενος σε προφορικές διαβεβαιώσεις που έλαβε και δήλωσε ο ίδιος αναρμόδιος:

"Όπως πιστεύω γνωρίζετε, οι εργασίες στον Υμηττό δεν εκτελούνται από τον Δήμο μας.
Οι δικές μας εργασίες περιορίζονται στον αστικό ιστό.
Πρόκειται για εργασίες που πραγματοποιούνται από τον ΑΔΜΗΕ-Υπουργείο Περιβάλλοντος – Δασαρχείο, που σύμφωνα με προφορική ενημέρωση, αφορούν στον καθαρισμό περιμετρικά των πυλώνων υψηλής τάσης και την εξασφάλιση της προσβασιμότητας σε αυτούς.
Για τις απόψεις και αδειοδοτήσεις, καθώς και για το σκοπό των εργασιών, απευθυνθείτε στους αρμόδιους φορείς (Δασαρχείο κλπ)".
 
Το θέμα δείχνει να έχει συνέχεια αφού θα πρέπει να αναζητηθούν τα έγγραφα που συνοδεύουν και επιτρέπουν τις συγκεκριμένες εργασίες.
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.