Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 03:23

Οι γονείς του 1ου Γυμνασίου Χολαργού βρήκαν… τοίχο στις συνομιλίες με την Δημοτική Αρχή!

Η αντικατάσταση αναδιπλούμενης πόρτας με τοίχο από τσιμεντοσανίδες στο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γονέων του σχολείου οι οποίοι προσέφυγαν ήδη στο Συνήγορο του Πολίτη προκειμένου να σταματήσουν το έργο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην επιστολή τους, που έδωσαν στη δημοσιότητα, η απόφαση αυτή της αλλαγής της αρχικής μελέτης που προέβλεπε αντικατάσταση της αναδιπλούμενης πόρτας με νέα, έχει απορριφθεί από τη σχολική κοινότητα μετά από συνεδριάσεις οργάνων και συζητήσεις με τη δημοτική αρχή.

Οι γονείς καταθέτουν ότι η νέα παρέμβαση γίνεται με αλλαγή της αρχικής μελέτης η οποία επιχορηγήθηκε μέσω του προγράμματος «Α. ΤΡΙΤΗΣ», κι ενώ η Τεχνική Υπηρεσία εγγράφως την έκρινε «ασύμφορη» εκ των υστέρων, και καλούν Δημοτική Αρχή να σταματήσει τον εργολάβο από το να δημιουργηθεί ζημιά στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, για την οποία δηλώνουν ότι θα κινηθούν με κάθε νόμιμο τρόπο για να αποκατασταθεί.

 

Διαβάστε όλη την επιστολή του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού που ακολουθεί:

ΘΕΜΑ: Εργασίες Συντήρησης στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού

 

Κύριοι,

Ενημερωθήκαμε σήμερα από τον Διευθυντή του Σχολείου μας, ότι με εντολή της υπηρεσίας σας, συνεργείο του εργολάβου που πραγματοποιεί τις εργασίες συντήρησης – επισκευής του προγράμματος «ΤΡΙΤΣΗΣ», θα ξεκινήσει αύριο τις εργασίες αποξήλωσης της αναδιπλούμενης πόρτας της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου μας και στη θέση της θα κατασκευαστεί τοίχος από τσιμεντοσανίδες. Χωρίς την έγκριση των μελών της σχολικής μας κοινότητας, χωρίς μελέτη, ενώ υπάρχει η εγκεκριμένη μελέτη του προγράμματος «ΤΡΙΤΣΗΣ», την οποία έχει αποδεχτεί και έχει υπογράψει ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο.

Με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, σας καλούμε να μην προχωρήσετε δημιουργώντας αυτή τη ζημιά στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, την οποία θα κινηθούμε με κάθε νόμιμο τρόπο για να την αποκαταστήσετε διότι πραγματοποιείται χωρίς μελέτη και αγνοώντας ανάγκες λειτουργικότητας του σχολείου όπως καταγράφονται και σε αποφάσεις σχολικών συμβουλίων, για τις οποίες έχετε πλήρη γνώση.

Καταγγέλουμε την πρωτοφανή αυτή τακτική σας, που συμβαίνει για πρώτη φορά στα σχολεία της πόλης μας, με το «έτσι θέλω».

Σας καλούμε για μια ακόμη φορά:

  1. να απαντήσετε στα έγγραφά μας α) το υπ’ αριθ. πρωτ. 16908/20.07.2023, β) το υπ’ αριθ. πρωτ. 2802/06.02.2024, γ) το υπ’ αριθ. πρωτ.1205/27.05.2024 και δ) το υπ’ αριθ. πρωτ. 16582/10.07.2023
  1. να μας απαντήσετε αν ισχύει η μελέτη του ΤΡΙΤΣΗΣ και να μας αποστείλετε τη μελέτη σύμφωνα με την οποία προχωράτε σε αντικατάσταση της πόρτας με τοίχο
  1. να σταματήσετε να αγνοείτε τα όσα η σχολική μας κοινότητα παρουσία των αρμοδίων εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής έχει συζητήσει και αποφασίσει κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς - στην προκειμένη το αίτημα της σχολικής κοινότητας για αντικατάσταση της αναδιπλούμενης πόρτας με νέα αναδιπλούμενη που η Τεχνική Υπηρεσία σε πρόσφατο έγγραφό της χαρακτήρισε ότι «κρίνεται ασύμφορη»!
  1. να μας αποστείλετε αναλυτικά τί ποσό έχει δαπανηθεί από το προϋπολογισμένο του ΤΡΙΤΣΗΣ, για ποιά ακριβώς έργα, ποια έργα προγραμματίζετε να υλοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι και ποιό το κόστος αυτών.

Η Τεχνική Υπηρεσία και συνολικά η Δημοτική Αρχή είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για ό,τι προκύψει από εργασίες στις οποίες προχωράτε χωρίς μελέτη και χωρίς να έχετε λάβει υπόψη τα αιτήματα και τις σοβαρές λειτουργικές επισημάνσεις τηςσχολικής κοινότητας.

Με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας,

Για το ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Αναστασία Γιαννικοπούλου

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Μαρία Γιαννέτσου_

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.