Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 03:08

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Εγκατέλειψε την αίθουσα ο Αποστολόπουλος στη λογοδοσία για το θάνατο του εργαζόμενου

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" μετά την Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Παπάγου Χολαργού.
 
Να θυμίσουμε ότι αυτή τη φορά οι ερωτήσεις κατατέθηκαν μόνον από τις 3 παρατάξεις της αντιπολίτευσης 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, Λαϊκή Συσπείρωση και Συνεργασία Πολιτών και αφορούσαν στο θέμα του θανάτου του εργαζομένου του Δήμου εν ώρα εργασίας. Είχε προηγηθεί αίτημα για Έκτακτη Συνεδρίαση από τους 6 Δημοτικούς Συμβούλους αυτών των τριών παρατάξεων ώστε να συζητηθεί το ίδιο θέμα εκτάκτως, αλλά δεν συγκεντρώθηκαν οι 10 απαιτούμενες, όπως προβλέπει ο κανονισμός, για τη διενέργεια του. Μία συζήτηση όμως, που όπως φάνηκε δεν ήταν δυνατόν να αποφευχθεί γι αυτό και επισκίασε όποιο άλλο θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση αυτή της Ειδικής Λογοδοσίας.
 
Διαβάστε την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" που ακολουθεί:
 
Εγκατέλειψε την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Αποστολόπουλος στην λογοδοσία του για τον τραγικό θάνατο του εργαζόμενου
 
Να εγκαταλείψει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αναγκάστηκε τελικά ο κ. Αποστολόπουλος στην διαδικασία της λογοδοσίας του, για τον τραγικό θάνατο του εργαζόμενου εν ώρα υπηρεσίας, για να μην απαντήσει στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης.
Όπως και στην τελευταία του ανακοίνωση όταν χρειάστηκε 354 λέξεις ύβρεων για να αποφύγει τα αμείλικτα ερωτήματα που συνοδεύουν αυτήν την τραγική απώλεια.
 
Όπως αποκαλύφθηκε τελικά;
Αν και πριν την ΕΔΕ ο κ. Αποστολόπουλος έσπευσε με ανακοίνωσή του να βγάλει πόρισμα ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα:
Δεν υπάρχει πρόσφατη επικαιροποιημένη και τακτική, όπως προβλέπει ο νόμος, έκθεση επαγγελματικού κινδύνου για την συγκεκριμένη εργασία που εκτελούσε ο άτυχος εργαζόμενος. Συνεπώς δεν ελήφθησαν και τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.
Δεν υπάρχει καν τέτοια ειδικότητα (δενδροκηπουρού) στο Οργανόγραμμα του Δήμου.
Ούτε πτυχίο της συγκεκριμένης ειδικότητας δενδροκηπουρού υπάρχει, όπως παραπλανητικά αφήνει στις ανακοινώσεις του να εννοηθεί.
Και όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, κανένας πολιτικός προϊστάμενος δεν έδωσε εντολή για την συγκεκριμένη κοπή των δέντρων.
Για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκε η εικόνα μιας διοίκησης σε βέρτιγκο.
Αυτό που αντιλαμβάνονται και παρατηρούν οι δημότες καθημερινά στους δρόμους και στους δημόσιους χώρους, αυτό ακριβώς αποκαλύφθηκε και στο τραγικό περιστατικό.
 
Εργαζόμενοι που δουλεύουν χωρίς πρωτόκολλα, πιστοποιήσεις και περίγραμμα εργασίας. Έργα που παραλαμβάνονται και την άλλη μέρα διαλύονται, προκαλώντας ατυχήματα και ζημιές. Μελέτες αόριστες και ακατάληπτες, αντιφατικές γνωμοδοτήσεις, ισολογισμοί με αρνητικά νούμερα, έργα χωρίς επίβλεψη και βέβαια πλήρης απουσία μέτρων ασφαλείας παντού και για τους χρήστες.
 
Μια δημοτική αρχή που εκλαμβάνει την αίσθηση καθήκοντος και την προνοητικότητα της αντιπολίτευσης ως «χαιρεκακία» και τις συνεχείς προειδοποιήσεις για τους κινδύνους των εργαζόμενων και των δημοτών ως «μικροπολιτική».
Και το χειρότερο όλων;
Μια δημοτική αρχή πνιγμένη μέσα στην αλαζονεία της, που δεν δήλωσε καμία μεταμέλεια και καμία πρόθεση να βάλει μυαλό για να αποφευχθεί το επόμενο κακό.

"8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη"

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.