Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 06:08

Παγίδα κινδύνου και βρωμιάς τα αφύλαχτα έργα στην πλατεία του Άνω Χολαργού

Αναξέλεγκτα πλέον δρουν οι εργολάβοι στην πόλη. Ανενόχλητα τα συνεργεία τους εγκαταλείπουν οικοδομικά υλικά στην κυριολεξία, όπου και όπως τους βολεύει. Η δημοτική διοίκηση δείχνει παραδομένη!

Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης αυτή τη φορά, όπου επιχειρεί τον τελευταίο μήνα συνεργείο εργολάβου του ΔΕΔΔΗΕ τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Ένα… έλος έχει διαμορφωθεί και παραμένει εκεί όλο αυτό το διάστημα γεμάτο σκουπίδια και πηγή χαράς για τα κουνούπια. Τα νέα υλικά της πλατείας κατεστραμμένα, πεταμένα και σε ότι αντικαταστάθηκε διακρίνεται προχειρότητα. Μεγάλα σε μήκος και βάθος χαντάκια ανοιγμένα, παρατημένα στην τύχη τους, παραμένουν αφύλαχτα με δεκάδες παιδιά να επισκέπτονται την πλατεία καθημερινά. Εμπόδια στα πεζοδρόμια επί μακρόν και χωρίς φυσικά να ενοχλεί κανείς τον εργολάβο, τα συνεργεία του δουλεύουν όποτε τους βγει στο πρόγραμμα…

Όλα αυτά σε μία πλατεία που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία 4 χρόνια με το έργο ανάπλασης που έγραψε ρεκόρ καθυστέρησης. Και παραδόθηκε τελικά μία νέα πλατεία με πάρα πολλές ατέλειες τις οποίες έτρεχαν οι υπηρεσίες του Δήμου μετά την παραλαβή να διορθώσουν. Με τα καθίσματα που δεν είχαν προβλεφθεί και προστέθηκαν μετά τις διαμαρτυρίες. Με το ξύλινο ντεκ που δεν άντεξε ούτε με τις πρώτες βροχές και αντικαταστάθηκε με γκαζόν, ενώ αυτή τη στιγμή είναι ένα ξερό χωμάτινο τοπίο. Με έναν υδάτινο θόλο που περιέγραφε η μελέτη να μετατρέπεται σε ένα μικρό συντριβάνι που το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου είναι εκτός λειτουργίας. Με πολύ λιγότερα δέντρα και πάρα πολύ τσιμέντο!

Έπεται και συνέχεια στα κακά που έχει να υποστεί η πιο πολυσύχναστη πλατεία του Άνω Χολαργού, αφού στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται να κοπούν ακόμη δύο μεγάλα δέντρα λόγω ζημιάς που προκλήθηκε από τον εργολάβο στο ριζικό τους σύστημα!

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.