Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 13:17

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Το πράσινο κονταίνει και οι πολυκατοικίες ψηλώνουν! Αυτό θέλουμε;

Στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η δημοτική παράταξη «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη» αφιέρωσε την 10η Συνάντηση Γειτονιάς με μία συζήτηση την Παρασκευή 7 Ιουνίου στην Ομπρέλα με θέμα το αστικό πράσινο που χάθηκε και χάνεται από την υπέρ-ανοικοδόμηση των τελευταίων ετών που σημειώνεται στου Παπάγου και στο Χολαργό.

Η συμμετοχή των πολιτών παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και εν μέσω Ευρωεκλογών, ήταν τέτοια που έδωσε για ακόμη μια φορά το μήνυμα της πολύ μεγάλης σημασίας της διαβούλευσης των μεγάλων θεμάτων με τους πολίτες. Μία επιλογή άσκησης πολιτικής, αυτής της συμμετοχικής δημοκρατίας που στελέχη και μέλη της δημοτικής παράταξης υπερασπιζόμαστε και εφαρμόζουμε ήδη με μεγάλη επιτυχία.

Στη συνάντηση η επικεφαλής της δημοτικής ομάδας Μ. Σιώτου αναφέρθηκε απολογιστικά στις πρωτοβουλίες και θέσεις που κατέθεσε η παράταξη για το θέμα, αλλά και τις εξελίξεις που υπάρχουν. Η επικεφαλής της ομάδας πρασίνου της παράταξης Ζ. Μπέκα ανέλυσε την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην πόλη με τη μείωση τους πράσινου, τις αιτίες, την αδράνεια των διοικούντων και τη διαρκή πρόταση για μελέτη διαχείρισης αστικού πρασίνου που καταθέτουν οι 8Π. Τέλος, τοποθέτηση έκανε και ο πρ. Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της ομάδας των 8ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ για τα Τεχνικά Έργα, Ν. Στάππας εξηγώντας τις δυνατότητες επεμβάσεων για αξιολόγηση των προβλημάτων υπερδόμησης και τις ευκαιρίες βελτιώσεων της πόλης, που μπορεί να έχει ακόμη και τώρα ο Δήμος με την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Επίσης, για τη λειτουργία της Πολεοδομίας, τόνισε τα θέματα των ελέγχων που οφείλει να εκπονεί και την παρακολούθηση τήρησης των πολεοδομικών όρων στις νέες οικοδομές.

Παρέμβαση έκανε ο Πρ. του Συλλόγου «Ο Υμηττός» κ. Δ. Μαυράκος ο οποίος ανέφερε παλαιότερα παραδείγματα βελτιώσεων της πόλης μας από ενέργειες οργανωμένων πολιτών και η Α. Καμάρα εκπρόσωπος της ομάδας που έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τη διάσωση των τελευταίων μονοκατοικιών με κατάθεση αιτήματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση διήρκησε περί τις 3 ώρες. Οι πολίτες που παραβρέθηκαν κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις και την ανησυχία τους για τη φυσιογνωμία του προαστίου που χάνεται. Δήλωσαν παρόντες σε κάθε πρωτοβουλία αναχαίτισης αυτής της καταστροφής.

Η παράταξη «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη» πρόκειται να αναλάβει μία σειρά πρωτοβουλιών με κατάθεση προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο για την ανακοπή της υπέρ-ανοικοδόμησης, όσο και για την προστασία του αστικού πράσινου όπως και τη διοργάνωση δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση-ενημέρωση περισσότερων συμπολιτών μας.

Φέτος, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024 δε γιορτάζουμε, στέλνουμε σήμα κινδύνου. Αυτό κάναμε κι εμείς και θα συνεχίσουμε όλη τη χρονιά!

 

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.