Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 05:40

Και η προκάτ φέτος πάει… στο 1ο Νηπιαγωγείο Παπάγου

Το σχολικό συγκρότημα της οδού Ιωνίας «κέρδισε» γι αυτό τον Σεπτέμβριο μία νέα ΠΡΟΚΑΤ αίθουσα. Μετά την περσινή χρονιά που προστέθηκε μία ΠΡΟΚΑΤ αίθουσα στο 5ο Νηπιαγωγείο Χολαργού, φέτος την «τιμητική» του, την έχει το 1ο Νηπιαγωγείο Παπάγου.

Αυτή την ενημέρωση έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης (28/5) ο Αντιδήμαρχος Παιδείας στην έναρξη της συζήτησης για το θέμα της ίδρυσης του Παραρτήματος του 2ου Νηπιαγωγείου Παπάγου που πρόκειται να μεταφερθεί από την οδό Μπλέσσα στην Οδό Κύπρου.

Πιο «τυχερό» για την επόμενη σχολική χρονιά φαίνεται να είναι το 3ο Νηπιαγωγείο Παπάγου που πρόκειται να μεταφερθεί από το νοικιασμένο κτίριο της οδού Ροδόπης, σε αυτό της Αναστάσεως το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφωθεί σε χώρο προσχολικής εκπαίδευσης και φιλοξενεί με εναλλαγές ένα τμήμα κάθε χρονιά που μένει χωρίς… στέγη.

Το 1ο Δημοτικό Παπάγου, όπως προέκυψε επίσης από την 9η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη σχολική χρονιά ’24-’25 πρόκειται να φιλοξενήσει ένα επιπλέον τμήμα στην Α’ Δημοτικού, ώστε να λειτουργήσει με 16 τμήματα συνολικά. Άρα δύο τμήματα επιπλέον στο σχολικό συγκρότημα, συνολικά περί τους 45 μαθητές και μία επιπρόσθετη αίθουσα στο προαύλιο η οποία όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος θα τοποθετηθεί σε διάδρομο που δεν χρησιμοποιείται.

Για την απόφαση αυτή του Δημάρχου, της τοποθέτησης μίας νέας 3ης αίθουσας ΠΡΟΚΑΤ που έρχεται να προστεθεί στις ήδη 2 υπάρχουσες του 1ουΝηπιαγωγείου οι γονείς του συγκροτήματος είχαν προκαταβολικά διαμαρτυρηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο ήδη από τις αρχές του χρόνου. Όμως δε φαίνεται να πτόησαν ούτε τον ίδιο, ούτε και τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αποφάσισαν από κοινού αυτό το σχεδιασμό.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.