Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024 11:45

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Δημοτικός Κτηνίατρος - Δημοτικό Κτηνιατρείο επιτακτική ανάγκη για την ευζωία των αδέσποτων

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" στο τμήμα διαχείρισης αδέσποτων του Δήμου Παπάγου Χολαργού. Το συμπέρασμα της πολύωρης συζήτησης μεταξύ των στελεχών της παράταξης και των εργαζομένων στο τμήμα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εκδόθηκε, η επιτακτική ανάγκη πρόσληψης Κτηνιάτρου με μόνιμη σχέση εργασίας με το Δήμο και η λειτουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου. Και τα δύο αποτελούν προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τις δημοτικές συμβούλους της παράταξης και στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου όπως εκδόθηκε από τις 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

Επιτακτική η παρουσία Δημοτικού Κτηνίατρου και η λειτουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου για την ευζωία των αδέσποτων

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη» με τα στελέχη του τμήματος διαχείρισης αδέσποτων του Δήμου Παπάγου Χολαργού στις αρχές Απριλίου.

Στην πολύ γόνιμη, ενημερωτική και μακρά συζήτηση που διενεργήθηκε μεταξύ των δύο μερών επιβεβαιώθηκε η πάγια θέση της δημοτικής παράταξης για την εποπτεία του τμήματος και του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων από Κτηνίατρο μόνιμο, ειδικό συνεργάτη του Δήμου Παπάγου Χολαργού, καθώς και η ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου.

Τα προβλήματα, οι αρρυθμίες, οι καθυστερήσεις που μπορούν να επιφέρουν ακόμη και τραγικό κόστος σε βάρος των ζωών των αδέσποτων μικρών ζώων μπορούν να αντιμετωπιστούν αν η δημοτική αρχή υιοθετήσει μία ή ακόμη καλύτερα και τις δύο αυτές προτάσεις.

Προς το παρόν, στην αντίθετη κατεύθυνση, η πολιτική ηγεσία του Δήμου Παπάγου Χολαργού επιφορτίζει δημοτικούς διοικητικούς υπαλλήλους με ευθύνες που δεν τους αναλογούν, διότι ενδιαμέσως μεσολαβεί ένα μεγάλο επιστημονικό έλλειμμα, αφού στην περίπτωση αυτή ο… τομέας διοίκησης αφορά σε έμβια όντα. Έτσι οι ίδιοι τελικά εμφανίζονται ως οι κυματοθραύστες της σισυφικής, προβληματικής πολιτικής της δημοτικής αρχής στον τομέα της διαχείρισης των αδέσποτων της πόλης.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τα στελέχη των «8ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ» υπενθύμισαν τις σταθερές και πάγιες θέσεις της παράταξης για τον δημοτικό κτηνίατρο, το δημοτικό κτηνιατρείο, την καταγραφή του πληθυσμού των αδέσποτων ως βάση για την εκπόνηση των μελετών της διαχείρισης τους, την τήρηση φαρμακείου, τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό σημείων σίτισης και καταλυμάτων, την στρατηγική για τον περιορισμό του πληθυσμού με χρονοδιάγραμμα, την κοινωνική πολιτική και για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς ευπαθών ομάδων, τις δράσεις φιλοζωίας στα σχολεία και όλα αυτά με πλάνο, συνέχεια και συνέπεια.

Επισημάνθηκε επίσης, ο τεράστιος θησαυρός που ακούει στο «εθελοντές φιλόζωοι», η πολυπληθέστερη, πιο ενεργή, πιο μαχητική κοινότητα εθελοντών στην πόλη με την οποία ο Δήμος Παπάγου Χολαργού οφείλει να θέσει σε μία νέα βάση τη διμερή συνεργασία μόλις κατανοήσει η συγκεκριμένη δημοτική αρχή, ότι στη σχέση αυτή απαιτείται ουσία κι όχι ανούσιες βραβεύσεις!

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη» παραβρέθηκαν στη συνάντηση η επικεφαλής Μαρία Σιώτου, οι δημοτικές σύμβουλοι Νατάσσα Χαμηλοθώρη, Γεωργία Ζώη καθώς και η υπεύθυνη του τομέα φιλοζωίας της παράταξης Ευαγγελία Μωράκη.

Η ευζωία των αδέσποτων, αλλά και των δεσποζόμενων μικρών ζώων για τις «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» αποτελεί προτεραιότητα. Η αρμονική συνύπαρξη είναι στόχος που μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί. Και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε αδιάλειπτα.

 

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.