Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024 09:14

Μπαράζ συνεδριάσεων μέσα στον Μάιο για το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου Χολαργού

Σε τρεις συνεδριάσεις προβλέπεται να προσκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου Χολαργού μέσα στο μήνα Μάιο. Η αρχή γίνεται την επόμενη Πέμπτη (16/5) με τη 2η συνεδρίαση λογοδοσίας, για να συνεχίσει μία εβδομάδα μετά την Τετάρτη (22/5) με τον ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το έτος 2023 και όπως συνηθίζεται τις τελευταίες μέρες του μήνα θα πραγματοποιηθεί η τακτική μηνιαία συνεδρίαση που περιλαμβάνει όλα τα τρέχοντα θέματα (δεν έχει ακόμη εκδοθεί η πρόσκληση).

Για την Ειδική Συνεδρίαση της Λογοδοσίας υπενθυμίζεται ότι μέχρι 3 θέματα τίθενται από τους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης και μέχρι 7 θέματα τίθενται από τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης. Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης δεν μπoρούν, σύμφωνα με το νέο Νόμο, να υπερβαίνουν τα 10, σε αντίθετη περίπτωση γίνεται κλήρωση κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Ο νέος θεσμός ήρθε για να υποχρεώσει ουσιαστικά τις δημοτικές αρχές ανά δίμηνο να λογοδοτούν, στην ουσία να απαντούν δημόσια και ολοκληρωμένα σε ερωτήματα κυρίως της αντιπολίτευσης. Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε η μη ένταξη θέματος από την παράταξη Τούτουζα σε αυτή τη 2η Συνεδρίαση Λογοδοσίας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στην 2η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας για το δίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος 2024 είναι τα εξής:

1. Ενημέρωση για τις εργασίες καθαρισμών, αποψιλώσεων και για λοιπές ενέργειες προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο 2024. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλειος Σιαμάνης)

2. Το πρόβλημα της στάθμευσης στο δήμο μας και ειδικά στη δημοτική ενότητα Χολαργού. Ποιες οι ενέργειες της δημοτικής αρχής μέχρι σήμερα. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος, Αλέξανδρος Νομικός)

3. Στρατηγική και δράσεις του Δήμου για την ενδυνάμωση των νέων και την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά σε τοπικό επίπεδο. (Εισηγήτρια: Δημοτική Σύμβουλος, Γεωργία Ζώη)

4. Λειτουργία Δημοτικής Αστυνομίας. Πόσοι εργαζόμενοι υπηρετούν στο τμήμα, ποιες οι ημέρες και ώρες λειτουργίας και ποια μέτρα αστυνόμευσης λαμβάνονται. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος, Μιχάλης Υφαντής)

5. Η οικονομική κατάσταση του Δήμου, με υποθέματα:

α. Το ύψος και η διακύμανση των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου και των Νομικών Προσώπων αυτού κατά την τελευταία τριετία

β. Δανεισμός: Άληκτο κεφάλαιο, ύψος μηνιαίας δόσης, συνολικές υποχρεώσεις και χρόνος αποπληρωμής

γ. Υποχρεώσεις και καθαρή θέση Νομικών Προσώπων: ΔΟΠΑΠ, ΔΟΚΜΕΠΑ, Αναπτυξιακή δ. Οφειλές προς τρίτους άνω των 90 ημερών του Δήμου και των Νομικών Προσώπων στα οποία συμμετέχει ο Δήμος.

ε. Οφειλές προς εργαζόμενους με οποιαδήποτε μορφή σύμβασης (ΤΠΥ, μισθοδοτούμενους, κοινωφελούς, 8μηνα, 11μηνα) του Δήμου και των Νομικών Προσώπων στα οποία συμμετέχει ο Δήμος

στ. Ρυθμισμένες οφειλές του Δήμου και των Νομικών Προσώπων που συμμετέχει ο Δήμος. Ύψος δόσης ρύθμισης ανά οφειλή, συνολικό ποσό, δοσολόγιο. (Εισηγητής: Επικεφαλής, Αντώνιος Ρεκλείτης)

6. Ενημέρωση για τη λειτουργία του ΚΑΠΗ και του Πολυϊατρείου Παπάγου. Ποιες υπηρεσίες προσφέρονται και πόσοι είναι οι ωφελούμενοι κάτοικοι. (Εισηγητής: Δημοτική Σύμβουλος, Ειρήνη Βεντουζά)

7. Ποια η θέση της Δημοτικής Αρχής Παπάγου-Χολαργού επί των από 15/03/2024 και 19/04/2024 δύο (2) "Ερμηνευτικών Εγκυκλίων" του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), δυνάμει της α. από 24/05/2023 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α. / ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 3475, τ. Β' 24.05.2023), με την οποία εκδόθηκε "Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων" και της β. από 10/04/2024 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α. / ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2194, τ. Β' 10.04.2024), με την οποία δίδονται παρατάσεις υποβολής του Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας, της Τεχνικής Έκθεσης και της Δήλωσης Εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας. (Εισηγητής: Επικεφαλής, Απόστολος Καρανικόλας)

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.