Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 19:58

"Πολύ καλά συντηρημένα τα ηλεκτρολογικά του 1ου Δημ. Χολαργού", δήλωσε ο ανεξάρτητος εξουσιοδοτημένος ηλεκτρολόγος

Με ταχείς ρυθμούς προχώρησε η δημοτική αρχή μετά από σχετική απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον έλεγχο και έκδοση πιστοποιητικού για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σχολικού συγκροτήματος της Περικλέους. Ένα θέμα που σήκωσαν οι γονείς του 1ου Δημοτικού Χολαργού παίρνοντας απόφαση ακόμη και για μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Δήμου πραγματοποιήθηκαν και οι ελλείψεις που εντοπίστηκαν οπότε αναμένεται η έκδοση της ΥΔΕ.

Διαβάστε την ενημέρωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (15/4) από το γραφείο τύπου του Δήμου Παπάγου Χολαργού που ακολουθεί:

Σε συνέχεια του θέματος σχετικά με την έκδοση του εγγράφου «Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη» (ΥΔΕ), ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

Την Πέμπτη 11/4/2024 διενεργήθηκε ο αρχικός έλεγχος της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του κτιριακού συγκροτήματος, από ανεξάρτητο εξουσιοδοτημένο ηλεκτρολόγο. 

Όπως φαίνεται και στην αρχική του έκθεση η εγκατάσταση εμφανίζεται πολλά καλά συντηρημένη, με τους 10 από τους 12 πίνακες να είναι πρόσφατα αλλαγμένοι. 

Την Παρασκευή 12/4/2024, οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, προχώρησαν σε διορθωτικές ενέργειες, σύμφωνα με την έκθεση, και συγκεκριμένα: 

  • στην αντικατάσταση ενός ρελέ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και 
  • στην αντικατάσταση κάποιων ασφαλειών σε πίνακα αποθήκης. 

Επίσης, προτάθηκε η τοποθέτηση καλυμμάτων σε κενές θέσεις πίνακα, τα οποία ήδη τοποθετήθηκαν και η αντικατάσταση σε ένα πορτάκι από πλεξιγκλάς το οποίο παρουσιάζει μια ρωγμή προερχόμενη από λουκέτο και θα γίνει άμεσα παραγγελία για την αντικατάσταση του. 

Το Σάββατο 13/4/2024 ο ανεξάρτητος εξουσιοδοτημένος ηλεκτρολόγος, έκανε επανέλεγχο, διαπίστωσε ότι είχαν υλοποιηθεί οι παρατηρήσεις του και προχώρησε στη διαδικασία για την έκδοση της ΥΔΕ, η οποία αναμένεται να εκδοθεί άμεσα. 

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, μόλις ενημερώθηκε και έλαβε την έκθεση του ανεξάρτητου εξουσιοδοτημένου ηλεκτρολόγου (12/4/2024), ενημέρωσε τηλεφωνικά την διευθύντρια και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, έστειλε επιστολή και την αρχική έκθεση στο email του Συλλόγου και στο email του σχολείου, με τη σημείωση να ενημερωθούν οι γονείς. Ενημερώθηκε επίσης, και η προϊσταμένη του 6ου Νηπιαγωγείου. 

Σύμφωνα με πληροφόρησή μας, έως τώρα δεν έχει κοινοποιηθεί στους γονείς η επιστολή του δημάρχου και η έκθεση, πράγμα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν έχουν βάση οι πληροφορίες ότι συγκεκριμένες ολιγομελείς ομάδες ανθρώπων, επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα πόλωσης μεταξύ των γονέων και της Δημοτικής Αρχής. 

Η Δημοτική Αρχή Παπάγου – Χολαργού, χωρίς να διεκδικεί το αλάθητο, πάντα με άμεσο και διαφανή τρόπο, λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και το έχει αποδείξει πολλάκις και θα συνεχίσει να το αποδεικνύει και τα επόμενα χρόνια.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.