Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 13:41

Πρώτη συνεδρίαση Λογοδοσίας για το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου Χολαργού


Στην πρώτη συνεδρίαση Λογοδοσίας κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου Χοαλργού μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου Ν. Κουκή. Ένας νέος θεσμός που εφαρμόζεται αυτό το διάστημα, αφού αφορά στο πρώτο δίμηνο της νέας δημαρχιακής θητείας. Σύμφωνα με τον νέο Νόμο αυτές οι ειδικές συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται ανά δίμηνο, με 10 θέματα 3 από τη συμπολίτευση και 7 από την αντιπολίτευση. Θα αφορούν μόνο σε συζήτηση επί των θεμάτων που θα έχουν τεθεί από 10 Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ δεν προβλέπεται ψηφοφορία, ούτε έκδοση απόφασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της πρώτης Ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 στις 7μμ και θα μεταδοθεί μέσω livw streaming είναι τα εξής:

1. Πόσες επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της «Κάρτας του Δημότη», ποια είναι τα προνόμια που έχουν από τον Δήμο οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, πόσοι είναι κάτοχοί της και τι προνόμια έχουν; (Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Υφαντής)

2. Η ασφάλεια των δημοτών και η προστασία της Δημοτικής περιουσίας. (Δημοτικός Σύμβουλος Αλέξανδρος Νομικός)

3. Η κοινωνική πολιτική και η προαγωγή της υγείας - προληπτική ιατρική. (Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Μάγκος)

4. Πόσους εργαζόμενους απασχολεί σήμερα η υπηρεσία καθαριότητας και αν το προσωπικό είναι επαρκές. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την προώθηση της ανακύκλωσης, για τη βελτίωση της συλλογής ογκωδών και πράσινων αποβλήτων και για την επέκταση του δικτύου του καφέ κάδου; (Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτριος Τσενεμπής)

5. Ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα Κυβερνοασφάλειας και Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. (Επικεφαλής Μαρία Σιώτου)

6. Ενημέρωση σχετικά με το θέμα των ιδιωτικών κάδων καθαριότητας. Τι σκοπεύει να κάνει η Δημοτική Αρχή, τι έχει προγραμματίσει και με τι χρονοδιάγραμμα. (Δημοτική Σύμβουλος Αναστασία Χαμηλοθώρη - Κουγιουμτζοπούλου)

7. Ερωτήματα σχετικά με τις εταιρείες που κάνουν έργα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ, ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ κ.τ.λ), που σε πολλές περιπτώσεις η αποκατάσταση του οδοστρώματος ή του πεζοδρομίου είναι ελλιπής, ενώ κατά τη διάρκεια των έργων παρατηρείται ελλιπής σήμανση και απουσία ενημέρωσης των περιοίκων. Υπάρχει λήψη μέτρων κατά των εταιρειών; Οι εταιρείες λαμβάνουν σχετική άδεια; Υπάρχει πλάνο αποκατάστασης των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί; (Δημοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Πουρσαϊτίδης)

8. Ενημέρωση για τον προγραμματισμό της τεχνικής υπηρεσίας, για την υλοποίηση των έργων του τεχνικού προγράμματος 2024. (Επικεφαλής Δημήτριος Τούτουζας)

9. Υφιστάμενες ελλείψεις προσωπικού, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και οργανόγραμμα. (Επικεφαλής Αντώνιος Ρεκλείτης)

10. Ζήτημα - ερώτημα για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στον Δήμο Παπάγου - Χολαργού (προσβασιμότητα πεζοδρομίων και Δημοτικών κτηριακών εγκαταστάσεων, συνεχόμενη αλυσιδωτή μετακίνηση στον χώρο του Δήμου και των κτηρίων του χωρίς ασυνέχιες και εμπόδια).
(Επικεφαλής Απόστολος Καρανικόλας)


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.