Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 16:04

Για 3η φορά Δήμαρχος ο Ηλίας Αποστολόπουλος μεν, με «Πύρρειο νίκη» δε

Για 3η φορά ανανεώθηκε η εντολή διακυβέρνησης του Δήμου Παπάγου Χολαργού στο πρόσωπο του Ηλία Αποστολόπουλου μετά τον επαναληπτικό β’ γύρο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (15/10).

Με μία πολύ μεγάλη αποχή που άγγιξε το 67% σε αυτό τον β’ γύρο των επαναληπτικών εκλογών, ο Δήμαρχος κατάφερε να πείσει μόλις 6.508 πολίτες, λιγότερους κατά 620 από την προηγούμενη αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής (8/10) και σε σύνολο 37.343 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Ένα νούμερο που αποτελεί πλέον πολύ μακρινό παρελθόν από τα 12.000 ψηφοδέλτια που είχε συγκεντρώσει το 2019.

Τόσο η πολύ μεγάλη αποχή, όσο και το απόλυτο τελικό νούμερο έδωσαν το μήνυμα της πολύ μεγάλης δυσαρέσκειας στο έργο της δημοτικής αρχής που συμπλήρωσε τα 9 χρόνια διοίκησης. Ένα μήνυμα που διέψευσε τόσο τον ίδιο τον Δήμαρχο, όσο και τα στελέχη της παράταξης του, που έκαναν λόγο για άνετη νίκη από την πρώτη Κυριακή, καθ' όλη την προεκλογική περίοδο.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του το βράδυ της Κυριακής δήλωσε ευχαριστημένος γιατί οι δημότες του έδωσαν τη δύναμη να συνεχίσει το έργο του. «Βεβαίως», ανέφερε «έχουμε πάρει το μήνυμα της αποχής, το μήνυμα της δυσαρέσκειας κάποιων από αυτούς και ξέρουμε καλά ότι θέλουν ακόμη περισσότερο έργο, ακόμη περισσότερη δουλειά. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στις γειτονιές του Δήμου. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το έργο που έχουμε κάνει και τα προηγούμενα 9 χρόνια με την αγάπη σας».

Στο στρατόπεδο του δεύτερου διεκδικητή Δημήτρη Οικονόμου επικρατεί μεγάλη απογοήτευση, ενώ ακόμη δεν έχει εκδοθεί κάποια σχετική ανακοίνωση για το αποτέλεσμα. Ο κ. Οικονόμου προερχόμενος από την Κοινότητα του Παπάγου στο δίλημμα της Κυριακής κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων που προσήλθαν στις κάλπες στην Κοινότητα καταγράφοντας 51,75% έναντι 48,25% για τον Δήμαρχο με τη συμμετοχή του σώματος να φτάνει το 40%.

Ο κ. Οικονόμου θα έχει το ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που αναλαμβάνει από την 1ηΙανουαρίου με 3 έδρες συνολικά.

Σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών από 3 έδρες θα έχουν ακόμη οι παρατάξεις «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη», και «ΣυνΠόλις», δύο έδρες για την «Λαϊκή Συσπείρωση» και μία έδρα για τη «Συνεργασία Πολιτών Παπάγου Χολαργού». Η θητεία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου είναι 5ετής.

 

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.