Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 11:14

Η Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου Χολαργού παρουσίασε το ψηφοδέλτιο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια μεγάλη εκδήλωση παρουσίασε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Παπάγου – Χολαργού το ψηφοδέλτιο της, την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη, στο δημαρχείο του Δήμου. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Αντώνης Ρεκλείτης, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος της πόλης και ο Θανάσης Τζίμας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του Βορείου Τομέα. Επίσης, παραβρέθηκαν η Βαγγελιώ Πλατανιά, ο Νικος Παπασπύρου και ο Βασίλας Γρηγόρης, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής και ο Μακης Μακρής μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να στηριχθούν οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

 
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Θανάσης Τζίμας υπογράμμισε πως η σκέψη μας βρίσκεται «στη Λάρισα, στην Καρδίτσα, στο Βόλο, στον κάμπο και τα δεκάδες χωριά της περιοχής, που βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας ακόμα τραγωδίας, ασύλληπτων διαστάσεων» και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να ενισχύσουν τις κινήσεις αλληλεγγύης των εργαζομένων από όλη την Ελλάδα. Πρέπει, συνέχισε,  άμεσα να κινητοποιηθεί το κράτος ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα και ταυτόχρονα να παρθούν μέτρα ανακούφισης και 100% αποκατάστασης όλων των ζημιών. Η ίδια η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και η ΕΕ είναι εγκληματική, στο επίκεντρο και εις βάρος της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται πάντα το κέρδος, επισήμανε.

Συνεχίζοντας ο Αντώνης Ρεκλείτης, τόνισε πως «η επόμενη μέρα και η ‘κανονικότητα’ που ετοιμάζουν για το λαό περιλαμβάνει περισσότερη ακρίβεια, λιτότητα, πλειστηριασμούς, περικοπές στην υγεία, την παιδεία, νέες θυσίες στις λαϊκές ανάγκες για να πιαστούν οι στόχοι της ‘ανάπτυξης’ που είναι κομμένη και ραμμένη για τα κέρδη των λίγων». Και εδώ, στο δήμο μας, «τα προηγούμενα χρόνια  με τη Διοίκηση  Αποστολόπουλου ο Δήμος στάθηκε σταθερά απέναντι στο λαό της πόλης μας» ο οποίος «αποδέχθηκε διαχρονικά τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.  Μόλις το 36% των εσόδων προέρχεται από την κρατική χρηματοδότηση και το 64% από την αφαίμαξη του λαού με τέλη, φόρους, χαράτσια, πρόστιμα, κατασχέσεις που επιβάλλει ο δήμος!». Παράλληλα, «οι μισοί εργαζόμενοι του δήμου να είναι συμβασιούχοι, κακοπληρωμένοι, σε μόνιμη ανασφάλεια», τα σχολεία είναι αντιμέτωπα με προκάτ, ελλείψεις στην καθαριότητα και αίθουσες ημιτελείς. Στην ίδια όμως, κατεύθυνση και ενάντια στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των πολιτών και οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Στη συνέχεια κάλεσε σε μαζική στήριξη του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το οποίο απαρτίζεται από αγωνιστές που σταθερά παλεύουν για κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών, για μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, και στην προσχολική εκπαίδευση, για δημόσια δωρεάν υγεία, για ολοκληρωμένη αντιπυρική, αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία, για ελεύθερη πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, για ουσιαστική προστασία του φυσικού μας πλούτου, του Υμηττού.

Στις 8 Οκτώβρη, ψηφίζουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια, για να πάμε αλλιώς, για να μη μετράμε χαμένες πενταετίες. Για να έχουμε στήριγμα στους αγώνες μας, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.