Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 14:46

900.000 ευρώ για την άρση επικινδυνότητας της Ζακυνθινού στο παρά πέντε!

Στο παρά πέντε κυριολεκτικά, στην εκπνοή της θητείας του ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο «Ανάπλαση Οδού Ζακυνθινού για Άρση Επικινδυνότητας».

Για ένα έργο απαραίτητο, αφού έχει δώσει δεκάδες ατυχήματα με τα ΙΧ να μπαίνουν στις μάντρες των σπιτιών, η δημοτική αρχή χρειάστηκε 9 χρόνια για να μελετήσει, να βρει χρηματοδότηση και να φτάσει 4 μέρες πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου να υπογράψει με τον ανάδοχο του έργου.

Αλλά και πάλι, χωρίς χρονοδιάγραμμα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου. Δηλαδή δεν ανακοινώθηκε ούτε πότε θα ξεκινήσει αλλά, ούτε φυσικά πότε θα ολοκληρωθεί. Κάποια στιγμή θα γίνει... Στα παράδοξα της μελέτης είναι και η δημιουργία ποδηλατόδρομου στην Ιωνίας, όπου δηλαδή υπάρχει ήδη ο μοναδικός ποδηλατόδρομος της πόλης, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων…

 

Διαβάστε τι αναφέρει το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Περικλέους:

Για αυτό το πολύ σημαντικό έργο, ο δήμος εξασφάλισε χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, 884.981,54 ευρώ, για έργα που αποσκοπούν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των ατυχημάτων, καθώς και στη βελτίωση της γενικότερης προσβασιμότητας.

Στόχος του έργου το οποίο θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αναμένεται να κατατεθεί στο δήμο σύντομα, είναι η άρση της επικινδυνότητας της οδού Ζακυνθινού – όπου εδώ και πολλά χρόνια σημειώνονται ατυχήματα – και η βελτίωση της λειτουργίας του οδικού δικτύου στην περιοχή. 

Νωρίτερα, η διοίκηση του δήμου, έκανε μελέτη ώστε να αποτυπωθεί που ακριβώς είναι το πρόβλημα και πως θα λυθεί.

Η μελέτη εγκρίθηκε από αρμόδιους φορείς (υπουργείο μεταφορών, αποκεντρωμένη διοίκηση και έλαβε περιβαλλοντική αδειοδότηση) και στη συνέχεια δημοπρατήθηκε.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται παρεμβάσεις:

-  Στο οδικό τμήμα Νευροκοπίου και Ζακυνθινού από τη συμβολή της πρώτης με τις οδούς Σωρανού του Εφεσίου και Αργυροκάστρου ως τη συμβολή της δεύτερης με την οδό Πίνδου.

- Στην οδό Ιωνίας από την οδό Κύπρου μέχρι την οδό Σωρανού του Εφεσίου και Αργυροκάστρου

-  Το έργο περιλαμβάνει διαπλάτυνση και ανακατασκευή  πεζοδρομίων, δημιουργία ποδηλατοδρόμου, οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης, νέα διαμόρφωση του οδοστρώματος και ασφαλτόστρωση.

-  Παράλληλα για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας του οδικού δικτύου δημιουργούνται δύο κόμβοι, ο ισόπεδος κόμβος Κύπρου – Ιωνίας και ο ισόπεδος Κόμβος Οδών Πίνδου – Αργυροκάστρου.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.