Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 23:42

Τριάντα και μία μικρές ιστορίες στο πρώτο συγγραφικό έργο του Α. Αγγελόπουλου

Κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2023, από τις εκδόσεις Κοράλλι, το πρώτο βιβλίο του Άγγελου Ευθ. Αγγελόπουλου, «Η Κλειώ φοβόταν τις γάτες και άλλα αφηγήματα».

Ο συγγραφέας υπήρξε δημοτικός υπάλληλος, ενώ πριν τη συνταξιοδότηση του διετέλεσε για χρόνια Διευθυντής των ΚΕΠ Παπάγου Χολαργού. Ζει πάντα και δραστηριοποιείται στον Χολαργό, χωρίς να χάνει ευκαιρία να επισκέπτεται τα πάτρια εδάφη της αγαπημένης του Ηλείας. Με έντονες οικολογικές ανησυχίες και ευαισθησίες ο Άγγελος αξιοποίησε ως πηγή της έμπνευσης του γι αυτό το πρώτο του συγγραφικό έργο τον Υμηττό. Η αλεπού άλλωστε, η πρωταγωνίστρια σε μία από τις ιστορίες του βιβλίου είναι η ίδια μικρή αλεπού, που συχνά συναντά στους περιπάτους τους στο βουνό.

Το βιβλίο αποτελείται από τριάντα μια ιστορίες, οι οποίες αναφέρονται σε αναμνήσεις του συγγραφέα της παιδικής και εφηβικής του ηλικίας, καθώς και σε βιώματα της περιόδου 2012-2022. Τα κείμενα συνδέονται μεταξύ τους σε αδιάρρηκτο σύνολο, με αφηγήσεις σε πρώτο και τρίτο πρόσωπο, με χαμηλούς συναισθηματικούς τόνους έκφρασης, που οδηγούν σε υπαρξιακή αναζήτηση και επαναπροσδιορισμό των αληθινών αξιών της ζωής μας.

Το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμεί η ζωγραφική της Πουλχερίας-Ιωάννας Παπανικολοπούλου, συγγενής του μεγάλου ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη, από τη μητέρα της, Αγγελική Τσαρούχη.

Το βιβλίο διατίθεται ήδη σε βιβλιοπωλεία του Χολαργού, σε κεντρικά βιβλιοπωλεία και φυσικά από τις εκδόσεις ΚΟΡΑΛΛΙ.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.