Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 14:55

Από σήμερα οι αιτήσεις στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς


Από σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 ξεκινούν οι εγγραφές βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς των τμημάτων Προσχολικής Αγωγής για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Η υποβολή αιτήσεων θα πραγματοποιείται μόνο ηλεκτρονικά στο https://polcholargos.intellisoft.gr, η οποία είναι ενεργή από σήμερα (10/5) έως και Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και ώρα 23:59:59.

Τα όρια ηλικίας των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του ΔΟΚΜΕΠΑ Παπάγου-Χολαργού είναι από 18 μηνών (συμπληρωμένοι την 31/08/2023) έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να επισυναφθούν ψηφιακά στην ηλεκτρονική αίτηση.

Για την νέα σχολική χρονιά που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου προβλέπεται να είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει ξανά βρέφη και νήπια και το κτίριο της 17ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου του ΔΟΚΜΕΠΑ. 

 

Μηνιαία τροφεία για τη χρονιά 2023-2024

Σύμφωνα με την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου Χολαργού η μηνιαία οικονομική εισφορά (τροφεία) για τις οικογένειες των φιλοξενουμένων παιδιών στα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής του Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α. για το σχολικό έτος 2023-2024 και για τη χρονική περίοδο από 01-09-2023 έως και 31-07-2024, καθορίζεται ως εξής: 

Για το 1ο παιδί: 

1. Για το 2ο παιδί τής οικογένειας, έκπτωση 25% επί της κλίμακας, εφόσον είναι εγγεγραμμένα δύο (2) παιδιά μιας οικογένειας σε παιδικό/βρεφονηπιακό σταθμό, των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής τού Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α. Παπάγου – Χολαργού. 

2. Για το 1ο και το 2ο παιδί σε παιδικό/βρεφονηπιακό σταθμό, των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής τού Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α. Παπάγου – Χολαργού τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, έκπτωση 50% επί της κλίμακας. Σε περίπτωση φιλοξενίας σε τριών (3) παιδιών μιας οικογένειας, το 3ο παιδί φιλοξενείται ατελώς. Σε περίπτωση που το οικογενειακό εισόδημα ξεπερνά τις 60.001ευρώ, θα γίνεται έκπτωση 25% για κάθε φιλοξενούμενο παιδί. 

3. Παιδιά των εργαζομένων του Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α. φιλοξενούνται ατελώς. Για τους εργαζόμενους του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και του Δ.Ο.Π.Α.Π., ορίζεται το ποσό των τριάντα (30) ευρώ για το κάθε παιδί. 

4. Οικογένειες: 

α) μονογονεϊκές 

β) που έχουν μέλος (τέκνο ή γονέα) με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω 

γ) που έχουν μέλος (τέκνο ή γονέα) με ανίατη ασθένεια 

θα πληρώνουν το 50% στην 3η, 4η και 5η κλίμακα.. 

5. Για κάθε νέα εγγραφή παιδιού, ορίζεται το ποσό των πενήντα (50) ευρώ, το οποίο καταβάλλεται εφάπαξ ετησίως, δεν επιστρέφεται και είναι υποχρεωτικό για τη φιλοξενία όλων των παιδιών στον παιδικό σταθμό. 

6. Όσες οικογένειες πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα ΕΣΠΑ της Ε.Ε.Τ.Α.Α., υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση εγγραφής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr), για δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους στους παιδικούς/βρεφονηπιακούς σταθμούς τού Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α., κάνοντας χρήση τής αξίας τοποθέτησης (voucher). Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβαρύνονται με πενήντα (50) ευρώ επιπλέον, στην κλίμακα που εντάσσονται, για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, κάθε μήνα. 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.