Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 23:19

Κυκλοφοριακοί κόμβοι 2 εκ. ευρώ και μπόλικο προεκλογικό... παντεσπάνι


Δυστυχώς οι δρόμοι του Δήμου Παπάγου Χολαργού θα παραμείνουν χωράφια και θα μπορούν με αξιώσεις να ενταχθούν στις ειδικές διαδρομές του Rally Acropolis.

Αυτό προκύπτει από την περήφανη ανακοίνωση του Δήμου για τα 2 εκατομμύρια ευρώ που του δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών για την Οδική Ασφάλεια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Είχαμε μια ελπίδα με την ανακοίνωση της Πρόσκλησης του Υπουργείου Εσωτερικών και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ότι επί τέλους η Δημοτική Αρχή θα ευαισθητοποίηθεί για να αποκαταστήσει την ασφάλεια στους δρόμους. Όπως όμως διαπιστώνουμε εμείς οι δημότες Παπάγου Χολαργού, αντί για ψωμί, θα φάμε και πάλι παντεσπάνι. Όχι δεν θα ασφαλτοστρωθούν οι δρόμοι μας, αλλά θα γίνουν κυρίως σημειακές παρεμβάσεις κυκλοφοριακών κόμβων, διαβάσεις κλπ.

Από ένα δίκτυο λακκούβων 90 χιλιομέτρων που χρήζει άμεσης διόρθωσης διότι θέτει καθημερινά σε κίνδυνο την ζωή και την ασφάλεια ποδηλατών/τισών μοτοσυκλετιστών/στριών και πεζών, ενώ παράλληλα προκαλεί συνεχείς φθορές σε όλα τα οχήματα που κινούνται στον Δήμο μας, η Δημοτική αρχή με τα 2 εκατομμύρια που της δίνουν επέλεξε τα εξής:

Ανάπλαση Οδού Ζακυνθινού για Άρση Επικινδυνότητας (ένα έργο που θα μπορούσε να λυθεί με μια μικρή παράκαμψηενώ λιμνάζει για μια ολόκληρη τετραετία με δεκάδες ατυχήματα)

Δύο κόμβους, ο ισόπεδος κόμβος Κύπρου – Ιωνίας και ο ισόπεδος Κόμβος Οδών Πίνδου – Αργυροκάστρου.

Δημιουργία πέντε κόμβων – διαβάσεων

  • Ναυαρίνου και Σκρα,
  • Ναυαρίνου και Ανατολής,
  • Ναυαρίνου και Καραολή Δημητρίου
  • Πίνδου και Λευκωσίας
  • Μπλέσσα και Αργυροκάστρου

-Τοποθετούνται φωτεινά σήματα ορίου ταχύτητας, Stop κ.α.Παράλληλα,

  • η οδός Αναστάσεως (από την 25ης Μαρτίου έως τη Λ. Μεσογείων),
  • η οδός Αρκαδίου (από την Εθνικής Αντιστάσεως έως την Λ. Μεσογείων)
  • η οδός Μπλέσσα (από την Πίνδου έως την Αργυροκάστρου)

θα αποκατασταθούν όσον αφορά στην ασφαλτόστρωσή τους. 

Η τελική συνολική επιφάνεια των 3 δρόμων είναι 15.000 τ.μ. διά 12 μέτρα που είναι το πλάτος δρόμου, δηλαδή 1.250 μέτρα στα 90.000 μέτρα συνολικού οδικού δικτύου.

Πολύ ορθώς σημειώνει συμπολίτης μας στο facebook ότι η Δημοτική Αρχή τα μετράει σε στρέμματα διότι πρόκειται για χωράφια. 

Αυτό,όπως στην περίπτωση των Τεμπών,λέγεται εγκληματική αμέλεια. Διότι γνωρίζει η δημοτική αρχή την κατάσταση των δρόμων από δεκάδες καταγγελίες και των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο και των αναρτήσεων δεκάδων δημοτών που έχουν κατακλύσει τα Social Media εδώ και τρία χρόνια διότι δεν πάει άλλο.

Πολύ αμφίβολο δε, είναι αν θα μπορέσει να απορροφήσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ ή θα χάσει για μια φορά ακόμη τα μισά στο δρόμο.

Και τέλος αξιοσημείωτη είναι και η παρέμβαση με το φρεσκάρισμα του ποδηλατόδρομου της Νευροκοπίου. Από μελετητές που δεν έχουν βέβαια καμία σχέση με το ποδήλατο και αφήνουν να συνεχίζεται ένα εγκληματικό λάθος, δημιουργώντας ξαφνική στροφή αριστερά και υποχρεώνοντας τον ποδηλάτη να διασχίσει κάθετα τον δρόμο με κίνδυνο να παρασυρθεί από διερχόμενα αυτοκίνητα.  

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Δήμου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.