Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 11:08

Εργασίες μόνωσης στο 2ο Λύκειο Χολαργού, εν ώρα μαθήματος!


Και πριν συμπληρωθούν δύο μήνες από το τραγικό συμβάν με το θάνατο του μικρού μαθητή στις Σέρρες, στο Δήμο Παπάγου Χολαργού ξεκίνησαν εργασίες μόνωσης της ταράτσας στο 2ο Λύκειο Χολαργού ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και εν ώρα μαθήματος.

Παρά το τεράστιο θέμα, που άνοιξε πανελλαδικά για το αν απαγορεύονται οι εργασίες εν ώρα μαθήματος στα σχολεία ή όχι, και ποιους βαρύνουν οι ευθύνες αυτών των αποφάσεων, η δημοτική αρχή Παπάγου Χολαργού ανακάλυψε μία νέα μέθοδο να κάνει τις δουλειές της όποτε τη βολεύει. Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων η Δημοτική Σύμβουλος Ν. Χαμηλοθώρη στη συνεδρίαση (25/1) του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώνοντας τα μέλη του Οργάνου.

«…Παρότι είναι ξεκάθαρο ότι απαγορεύεται παράλληλα με τα μαθήματα να μπαίνουν στα σχολεία εργάτες, εργολάβοι και να κάνουν εργασίες, όπως σας λέγαμε και για το 1ο Λύκειο Χολαργού εσείς ξεκινήσατε έργο, χειμωνιάτικα, μέσα στις βροχές, μόνωσης της ταράτσας του 2ου Λυκείου Χολαργού. Με τη νέα μέθοδο, έστειλε η Τεχνική Υπηρεσία επιστολή ανακοινώνοντας στον Διευθυντή ότι ξεκινάει έργο. Όχι ρωτώντας τον Διευθυντή, ούτε σε συνεργασία με τον Διευθυντή. Ο Διευθυντής τι έκανε; Για να διώξει τις ευθύνες από πάνω του, έστειλε την επιστολή αυτή σε όλους τους γονείς. Έτσι για να είναι όλοι συνυπεύθυνοι.  Θα μπούνε τελικά οι άνθρωποι αυτοί σε περίοδο βροχών και εν ώρα μαθήματος να φτιάξουν την ταράτσα. Να σημειώσω, ότι στη μελέτη του έργου αναφέρετε ότι όλες οι εργασίες θα γίνουν εκτός ωρών μαθημάτων».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Παιδείας ισχυρίστηκε ότι δεν προκύπτει απαγόρευση από το Νόμο για εργασίες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ενώ ζήτησε από τη δημοτική σύμβουλο να του αποστείλει τη σχετική νομοθεσία.

Η κα Χαμηλοθώρη μετά την ενημέρωση για τις εργασίες εν ώρα μαθήματος που έχουν δρομολογηθεί, κατέληξε στην ερώτηση σχετικά με το έργο: «Κι επειδή παραλαμβάνετε συνεχώς κακής ποιότητας έργα, ειδικά στα σχολεία, θέλουμε να μας δώσετε μία συνοπτική έκθεση με τη μεθοδολογία, που θα ακολουθήσει το συνεργείο για τη μόνωση σε τέτοια χρονική περίοδο, με τέτοιο καιρό, το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν».

Ο κ. Τράκας εξήγησε, ότι είναι ένα θέμα επείγον, διότι δημιουργείται πρόβλημα με τους σοβάδες στις αίθουσες λόγω της παλαιότητας της μόνωσης της ταράτσας και άρα πρέπει άμεσα να επισκευαστεί. Παρουσίασε το έργο ως μικρής κλίμακας, αφού θα γίνει επικόλληση ασφαλτόπανου, θα διαμορφωθεί το ανισόπεδο που έχει δημιουργηθεί με τα χρόνια, ενώ θα δοθεί έμφαση στις ρήσεις. Ανέφερε ότι το έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας το ζήτησε ο Διευθυντής του σχολείου όταν στην αρχή της εβδομάδας δέχθηκε παράπονα από μητέρα, η οποία συνάντησε εργάτες να μεταφέρουν εντός του σχολείου και εν ώρα μαθήματος, οικοδομικά υλικά.

«Ο Διευθυντής για να νιώθει ασφαλής και να μην έχει αντίστοιχο πρόβλημα με άλλον γονέα, μας ζήτησε ένα χαρτί να του στείλουμε, ότι επιτρέπονται οι εργασίες», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος.

Ωστόσο, η επιστολή από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου την οποία διάβασε στη συνέχεια η δημοτική σύμβουλος δεν αναφέρει Νόμο που να επιτρέπει τις εργασίες, όπως ισχυρίστηκε ο Αντιδήμαρχος, απλά ενημερώνει τον Διευθυντή ότι θα ξεκινήσουν εργασίες μόνωσης παράλληλα με τη λειτουργία του σχολείου, και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφάλειας.

Το κείμενο της επιστολής που υπογράφει ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κι έφτασε σε όλους του γονείς του 2ου Λυκείου Χολαργού, όπως αναγνώσθηκε κατά τη συζήτηση:

"Γνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κτιριακό σχολικό συγκρότημα του 2ου Λυκείου Χολαργό με τις υγρασίες που δημιουργούνται εσωτερικά των αιθουσών από την ανεπαρκή μόνωση της ταράτσας, σας ενημερώνουμε ότι ο Ανάδοχος του έργου: ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΉ ΣΧΟΛΙΚΏΝ ΚΤΙΡΊΩΝ ΚΑΙ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΏΡΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΆΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ ΔΉΜΟΥ ΠΑΠΆΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΎ θα εκτελέσει εργασίες επισκευής της μόνωσης της ταράτσας. Οι εργασίες θα εκτελούνται παράλληλα με τις ώρες λειτουργίας του σχολείου και δεν θα φέρουν κανένα θέμα ασφαλείας της υγείας των μαθητών και καθηγητών καθώς και δεν θα προκαλούν ηχορύπανση με την χρήση εργαλείων. Οι εργασίες πραγματοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα αναγκαία μέτρα υγείας και ασφάλειας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Οι εργασίες θα εκτελούνται μόνο όταν ο καιρός το επιτρέπει και τα υλικά θα τοποθετούνται σε ασφαλή χώρο προς αποφυγή ατυχήματος". 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.