Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 20:33

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Θα είμαι παρών ως επικεφαλής νέου συνδυασμού!


Με ένα αναλυτικό κείμενο στο οποίο αναφέρει τις προτεραιότητες της πολιτικής του ο Δημήτρης Οικονόμου, τ. Αντιδήμαρχος Παπάγου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τη θέση του Δημάρχου στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 

Φίλες, φίλοι συμπολίτες,

Ο δήμος μας, είναι μια από τις ομορφότερες περιοχές της Αττικής με κατοίκους ιδιαίτερα υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Θα μπορούσε βάσει της τοποθεσίας του , των υποδομών του και των κατοίκων του να καταστεί πρότυπη πόλη για όλη την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος διανύει τον ένατο χρόνο διοίκησης του δήμου, χρονικό διάστημα πολύ μεγάλο για να δικαιούται ο κάθε πολίτης να του χρεώσει τη μέτρια έως απογοητευτική εικόνα της πόλης και των κατωτέρων κάθε προσδοκίας υπηρεσιών του δήμου!

Την πρώτη πενταετία διοίκησης ο δήμαρχος στηρίχτηκε στην κεκτημένη ταχύτητα των υποδομών και των υπηρεσιών των προηγούμενων δημοτικών αρχών . Τη δεύτερη πενταετία που θα έπρεπε να παράξει το δικό του έργο αφήνοντας το αποτύπωμα του στην πόλη φάνηκε η απόλυτη μετριότητα του στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και πάνω απ’ όλα στην ορθή διαχείριση των οικονομικών… Επιγραμματικά αναφέρω ότι το 2017 το δημοτικό ταμείο είχε χρηματικό υπόλοιπο10.800.000 ευρώ ενώ το 2021 στο ταμείο βρέθηκαν μόλις 4.700.000 ευρώ  χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί κανένα τόσο σοβαρό έργο υποδομής που να δικαιολογεί την  κατάσταση του δημοτικού ταμείου…

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε όλοι τη διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Τα βασικά προβλήματα του δήμου μας έχουν διογκωθεί. Η επιδείνωση του κυκλοφοριακού και της στάθμευσης, η απαράδεκτη κατάσταση των δρόμων που θυμίζουν δρόμους του τρίτου κόσμου, τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια, η ελλειμματική συντήρηση και ανάπτυξη του πρασίνου, η προβληματική καθαριότητα, η ανύπαρκτες ψηφιακές υπηρεσίες, τα υψηλά δημοτικά τέλη που δεν αντιστοιχούν στις παρεχόμενες υπηρεσίες,  αποτελούν προβλήματα που αντί να επιλυθούν διογκώθηκαν τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας μια αφιλόξενη για το δημότη πόλη που σίγουρα δεν μας αξίζει!

Κορυφαία στιγμή έλλειψης διοικητικής ικανότητας, προχειρότητας σε οργανωτικό επίπεδο  και ανευθυνότητας του κ. Αποστολόπουλου,αποτέλεσε η διαχείριση του χιονιού το έτος 2022. Ο δήμαρχος σε έξαρση αλαζονείας μεταθέτοντας τις  ευθύνες του στους πολίτες δήλωσε περίτρανα σε όλα τα κανάλια ότι για τον πενθήμερο αποκλεισμό της πόλης έφταιγαν οι δημότες…!

Κοινή είναι η διαπίστωση στις γειτονιές, τα σχολεία ,στους αθλητικούς χώρους, στα εμπορικά καταστήματα και σε κάθε κύτταρο της κοινωνικής ζωής της πόλης μας, ότι οι πολίτες επιθυμούν αλλαγή δημάρχου και δημοτικής αρχής.

Προσωπικά, από τις θέσεις ευθύνης που ανέλαβα, ως  πρώτος πάντα δημοτικός σύμβουλος, όπως είναι γνωστό σε όλους,ανταποκρίθηκα με μετρήσιμο, συγκεκριμένο και απτό έργο! Οι μεν πολίτες επιβραβεύοντας την επιμονή μου για επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας με εξέλεγαν πάντα πρώτο δημοτικό σύμβουλο, ο δε κ. Αποστολόπουλος αντιδρώντας στην κριτική μου στάση για τη διοίκηση του και τη διαχείριση των δημοτικών θεμάτων, με διέγραψε από το συνδυασμό του! 

Πολλοί συμπολίτες μας, γνωρίζοντας την πορεία μου και το έργο μου στα κοινά ,μου ζήτησαν να είμαι επικεφαλής μιας νέας δημοτικής κίνησης που θα βάλει τέλος στη μετριότητα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και θα θέσει τα θεμέλια της προόδου και του εκσυγχρονισμού της πόλης μας, βάζοντας το δήμο σε διαρκή ανάπτυξη και κάνοντας την πόλη φιλική προς του πολίτες.

Θα είμαι λοιπόν αυτή τη φορά παρών ως επικεφαλής νέου συνδυασμού στον αγώνα να καταστήσουμε την πόλη που μας κληροδότησαν οι γονείς μας, μια πρότυπη λειτουργικά πολιτεία, την οποία με τη σειρά μας θα κληροδοτήσουμε στην επόμενη γενιά!

Η μακρόχρονη ενασχόλησή μου με τα κοινά, η διαχείριση καθημερινών ζητημάτων, η γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος μας,  μου δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι οργανωμένα, με προγραμματισμό ενεργειών , συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας  στις αποφάσεις και με σωστό επιτελείο καταρτισμένων δημοτικών συμβούλων που στόχο έχουν την προσφορά στην πόλη μας και όχι το βιοπορισμό τους από το δημοτικό ταμείο, μπορούμε να κάνουμε το δήμο μας μια πρότυπη σύγχρονη πολιτεία.

Οι  βασικές μου θέσεις για τη βελτίωση και εκσυγχρονισμό της πολιτείας μας, είναι σαφείς :

  • Πλήρης οικονομική διαφάνεια . Δικαιολογούμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ που ξοδεύουμε από το δημοτικό ταμείο!
  • Σεβασμός στην αυτοτέλεια και αυτονομία των δυο κοινοτήτων, γι’ αυτό ορίζουμε εκ νέου τις  τοπικές αντιδημαρχίες , Παπάγου και Χολαργού.
  • Συμμετοχή στη διοίκηση της πόλης νέων προσώπων ,τόσο σε ηλικιακό επίπεδο, όσο και σε παρουσία στα κοινά. Απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση, η κατάρτιση, το ήθος, η ομαδικότητα και η αγάπη για την πόλη.
  • Αναβάθμιση της κτηριακής εικόνας των σχολείων. Αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Επέκταση των αθλητικών υποδομών και δραστηριοτήτων και στις δύο κοινότητες.
  • Ανάθεση κυκλοφοριακής μελέτης, με στόχο τον περιορισμό της διαμπερούς κυκλοφορίαςστην πόλη μας καθώς και εφαρμογή μελέτης για την ανάπτυξη θέσεων στάθμευσης οχημάτων. 
  • Απόδοση στο δήμο μας με νομοθετική ρύθμιση εκτάσεων του στρατού που βρίσκονται εντός των ορίων του και αξιοποίηση τους, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων πόλεων.
  • Πράσινη πολιτεία πρότυπο. Αύξηση δαπανών για τη φροντίδα του αστικού πρασίνου και την καθαριότητα.
  • Ανάπτυξη δημοτικών πολιτιστικών – εκπαιδευτικών δρωμένων με στόχο την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.
  • Δημοτικό πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, με ιατρική, ψυχολογική, κοινωνική υποστήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας.
  • Ολοκληρωμένη πολιτική για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα.
  • Σύγχρονος Δήμος, με ψηφιακές υπηρεσίες ,άμεση ηλεκτρονική διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών, την ίδια ημερά.

 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Είμαι σίγουρος ότι η πόλη μας μπορεί να γίνει υπόδειγμα κατοικίας και κοινωνικής ζωής.  Όλοι μαζί θα θέσουμε υψηλούς στόχους για να πετύχουμε τις απαραίτητες αλλαγές, να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες υποδομές, να λύσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που χρονίζουν στο δήμο μας.

Όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε μια Σύγχρονη Πολιτεία Παπάγου- Χολαργού , αφήνοντας πίσω τη μετριότητα,  την αναποτελεσματικότητα και την αλαζονεία.

 

Οικονόμου Δημήτριος

Χειρ. Οδοντίατρος

Υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.