Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 13:16

Η Σιώτου στην πρώτη συνάντηση γειτονιάς με τους δημότες


H Υποψήφια Δήμαρχος Μαρία Σιώτου και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Παπάγου Χολαργού «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη» πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία την 1η Συνάντηση Γειτονιάς με τους δημότες στο καφέ «ARTEMIS» την Τετάρτη (18/1).
 
Σε αυτή την πρώτη συνάντηση που είχαν κληθεί οι κάτοικοι της περιοχής που περικλείεται από τους δρόμους 25 ης Μαρτίου, Κορυτσάς, Αρτέμιδος και
Περικλέους έγινε μία συζήτηση ουσίας με την υποψήφια Δήμαρχο να παρουσιάζει τους προγραμματικούς άξονες της δημοτικής παράταξης και τους δημότες να θέτουν προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα τους.
Όπως τόνισε η κα Σιώτου στην αρχή της ομιλίας της: «Αποφασίσαμε να διοργανώνουμε αυτές τις συναντήσεις σε επίπεδο γειτονιάς γιατί πιστεύουμε ότι ο Δήμος είναι οι δημότες του. Εμείς πιστεύουμε ότι ένας δήμος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι οργάνωση της ίδιας της κοινωνίας και γι’ αυτό οι δημότες έχουν δικαίωμα να συναποφασίζουν και να βρίσκονται εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις».
Η κα Σιώτου συνέχισε, τονίζοντας, ότι είναι η μόνη ακομμάτιστη
Υποψήφια Δήμαρχος και έκανε ένα μικρό ιστορικό για το πως ξεκίνησαν οι «8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» ως μια προγραμματική πρωτοβουλία πολιτών του συλλόγου «Εν Δράσει».
«Το μόνο μας κίνητρο», είπε «είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε στον δήμο μας τα προβλήματα, όπως της στάθμευσης, της μείωσης του πράσινου, της έντονης ανοικοδόμησης, της καθαριότητας, των πεζοδρομίων, της υπερσυσσώρευσης μαθητών στα σχολεία, να μπούμε στην ψηφιακή εποχή για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και την άμεση επικοινωνία και συμμετοχή».
«Εμείς επιδιώκουμε», όπως ανέφερε «να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το χαρακτήρα της φιλικής γειτονιάς».
Τόνισε τέλος, ότι όλα αυτά που αποτελούν ένα πλήρες πρόγραμμα υπάρχουν διατυπωμένα και ξεκάθαρα με λύσεις στην ιστοσελίδα της παράταξης www.8protaseis.com
 
Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι δημότες, οι οποίοι επεσήμαναν πέραν των όσων έθιξε η κα Σιώτου, σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα, τον οδοφωτισμό, τα ατυχήματα στα κατεστραμμένα πεζοδρόμια, την προστασία του Υμηττού, θέματα επικοινωνίας, την αδράνεια αλλά και την απάθεια της σημερινής δημοτικής αρχής απέναντι στα προβλήματα.
 
Οι παρευρισκόμενοι δημότες τόνισαν επανειλημμένα την αξία της ακομμάτιστης παράταξης.
Επόμενο ραντεβού με τους δημότες, η 2 η συνάντηση γειτονιάς αφορά σε όσους κατοικούν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:
Αναστάσεως – Ανατολής – Ναυαρίνου – Σύμης - Κυκλάδων - Πάτμου - Κριεζώτου - Καραολή Δημητρίου – 17 ης Νοεμβρίου – Αγ. Τριάδος - Αθ. Διάκου – Φειδίου – Καραισκάκη – 25ης Μαρτίου. Προγραμματίζεται για την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές σε επόμενη ενημέρωση.
 
 
"8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία βιώσιμη Πόλη"

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.