Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 21:54

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Υπεύθυνοι για την επισκευή των πεζοδρομίων είναι οι παρόδιοι ιδιοκτήτες

Για το μεγάλο πρόβλημα της επισκευής των πεζοδρομίων, και τα τεράστια παράπονα των δημοτών, ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος ξεκαθάρισε στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή ερώτηση που δέχθηκε, ποιος ευθύνεται γι αυτό το έργο.

«…Αv έχoυμε σπασμέvα πεζoδρόμια, γvωρίζετε ότι αρμόδιoι είvαι oι ιδιoκτήτες vα τα επισκευάσoυv. Αvδεvτoγvωρίζετε, vα τoπω και δημόσια, vα γραφτεί και στα πρακτικά. Αvείvαι πεζoδρόμιoσε δημόσιoχώρoείμαστε εμείς υπεύθυvoι vα τoφτιάξoυμε. Αvείvαι όμως και πίσω υπάρχει ιδιoκτησία, oυπεύθυvoς vα τoεπισκευάσει και vα τoσυvτηρήσει είvαι oπαρόδιoς ιδιoκτήτης. Πλέovθα τoγράφω κάθε μέρα, έτσι, σκέφτoμαι vα κάvω κι έvα πoστ στofacebookκαθημεριvό vα τoμαθαίvει oκόσμoς, γιατί όπoιoι τoμαθαίvoυvμέvoυvάφωvoι και λέvε, δεvτoξέραμε. Δεvτoξέραμε. Εμείς πιστεύαμε ότι εσείς είστε υπεύθυvoι γιατί είvαι δημόσιoς χώρoς. Δεvείμαστε εμείς υπεύθυvoι. Αυτό πoυ μπoρεί vα κάvει o Δήμoς είvαι vα τo επισκευάσει o ίδιoς και vα τo χρεώσει».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν έχει γίνει γνωστό να έχει χρεώσει ο Δήμος στους παρόδιους κατοίκους τις επισκευές των πεζοδρομίων στις οδούς Χίου, Σύρου, Βεντούρη, Βυζαντίου, Γράμμου, Ευριπίδου, Γιαννιτσών, Εθν. Αντιστάσεως, Β. Μελά κ.ά, για τα πεζοδρόμια που επισκεύασε η συγκεκριμένη δημοτική αρχή ήδη από την πρώτη θητεία της. Ούτε έχει γίνει κάτι τέτοιο γνωστό για το έργο επισκευής πεζοδρομίων που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα πεζοδρόμια των οδών Αλεβιζάτου, Κωνσταντινουπόλεως και Ασπασίας. Έργα τα οποία φυσικά δεν πληρούν τους όρους ανάπλασης πεζοδρομίων, αλλά αφορούν σε αλλαγή πλακών.

Όπως αντίστοιχα και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τα πεζοδρόμια που περικλείουν τους κοινόχρηστους δημόσιους χώρους, πλατείες, πάρκα, δημοτικά κτίρια κ.λπ. που σύμφωνα με την τοποθέτηση του Δημάρχου βαρύνουν τον Δήμο, βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.

Βαδίζοντας προς τις κάλπες του Οκτωβρίου η συζήτηση για το ένα από τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης (στάθμευση και καθαριότητα τα άλλα δύο) πρόκειται να φουντώσει. Και όπως φαίνεται ο Δήμαρχος θα κληθεί να κάνει μάλλον έναν πιο ειλικρινή απολογισμό.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.