Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 19:34

Nέο «δάσος» από κολώνες φωτισμού, στο δάσος της Χατζηκωνσταντή

Για ένα άστοχο έργο έγραψαν διαμαρτυρόμενοι δημότες τις τελευταίες μέρες του 2022 παρακολουθώντας τις εργασίες για την τοποθέτηση κολώνων φωτισμού στο πεζοδρόμιο της οδού Χατζηκωνσταντή στην Κοινότητα Παπάγου.

Ο δρόμος, που αποτελεί και όριο της πόλης μας με το δάσος, από τη μεριά ειδικά του Υμηττού, γέμισε με τεράστιες κολώνες ανάμεσα στα πυκνά πεύκα. Εύλογες οι διαμαρτυρίες των περίοικων, με το μεγαλύτερο «γιατί» το έργο δεν γίνεται με υπογειοποίηση των καλωδίων. Ή γιατί γίνεται μέσα στα πυκνά κλαδιά τα οποία σε δεύτερο χρόνο θα χαρακτηριστούν «επικίνδυνα» και θα κοπούν, ή ακόμη χειρότερα μπορεί να κοπούν και δέντρα ολόκληρα, όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις. Ή ποιος το αποφάσισε και γιατί, με ποια περιβαλλοντική μελέτη. Ή αν το επιβλέπει η δημοτική αρχή και έχει συναινέσει. Ή γιατί δημιουργούνται νέα εμπόδια σε πεζοδρόμια. Μέχρι στο απολύτως εύστοχο γιατί έπρεπε να γίνει αυτό το έργο με αυτή τη δαπάνη για ένα δρόμο πάρα πολύ καλά φωτισμένο, όπως αποδείχθηκε και από βίντεο που αναρτήθηκαν βραδινές ώρες.

Το νέο αυτό έργο, στα όρια του δάσους του Υμηττού, όχι μόνο δε σεβάστηκε το φυσικό περιβάλλον, αλλά βάζει και τη σφραγίδα για την περεταίρω υποβάθμιση του άμεσα, αν φυσικά οι κολώνες μπήκαν για να… λειτουργήσουν.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.