Σάββατο, 11 Μαϊος 2024 16:12

9 ευρώ η ώρα στο 3ο Christmas Festival του Δήμου Παπάγου Χολαργού

Για τρίτη χρονιά, όχι συνεχόμενη, αφού προέκυψε η καραντίνα του 2020, από το 2019 όμως η δημοτική αρχή παραχωρεί σε ιδιωτική εταιρεία -συγκεκριμένα στην ίδια- το χώρο του κεντρικού Άλσους του Χολαργού για παγοδρόμιο και παιχνίδια τύπου λούνα παρκ κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Έτσι, φέτος φτάσαμε στο 3ο Christmas Festival του Δήμου Παπάγου Χολαργού που μπορεί να δεχθεί παιδιά με το αντίτιμο των 9 ευρώ την ώρα για το παγοδρόμιο και 3 ευρώ για το κάθε παιχνίδι ή 5 ευρώ για δύο παιχνίδια. 

Παρότι το εισιτήριο παρέμεινε ίδιο από το 2019 (την ώρα όμως που ο πληθωρισμός μένει σταθερά διψήφιος) εύκολα κατανοεί ο καθένας το περιθώριο κέρδους που είχε εξαρχής η συγκεκριμένη επιχείρηση, τόνισε κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Ανυφαντής. Ωστόσο, το μεγάλο θέμα φέτος είναι η κατανάλωση του ρεύματος.

Σύμφωνα με την έρευνα του myxolargos/mypapagos.gr το μηχάνημα 6 τόνων που στήθηκε για να ψύξει τον πάγο χρειάστηκε ήδη να λειτουργήσει επί 3 ολόκληρα 24ωρα non stop προκειμένου να δημιουργήσει την πίστα πάγου. Ενώ στη συνέχεια θα παραμείνει «on» για να συντηρεί σε μία θερμοκρασία από -6 έως -11 βαθμούς το παγοδρόμιο.

Όλα αυτά σε μία περίοδο που οι πολίτες με διαφήμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος καλούνται να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τους, ο Δήμος Παπάγου Χολαργού ανέλαβε μία ξεκάθαρα ενεργοβόρα χρήση για δύο μήνες.

Αυτό το στοιχείο ήταν κι αυτό που αναδείχθηκε στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς ο Δήμος παραχωρεί τη χρήση στον επιχειρηματία με 2% επί των εισπράξεων του, ποσό που κάθε χρόνο κυμαίνεται στα 900 ευρώ, αλλά οφείλει από τη σύμβαση προς τον επιχειρηματία να καλύπτει το κόστος της ενέργειας για το οποίο ο Δήμαρχος ατυχώς προσπάθησε να πείσει τους συμβούλους που αντιδρούσαν, ότι είναι… «αστείο».

Η δημοτική σύμβουλος Μαρία Σιώτου τόνισε ότι εκτός του ότι ο Δήμος τελικά δεν έχει κάποιο οικονομικό όφελος από όλη αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα, ταυτόχρονα παραχωρεί δημόσιο χώρο που για αρκετά παιδιά θα είναι, ειδικότερα φέτος, απαγορευμένη η είσοδος τους.

Η κα Σιώτου επιπλέον αμφισβήτησε την ανάγνωση του νόμου που έκανε ο κ. Αποστολόπουλος προκειμένου να παραχωρήσει για τρίτη φορά, στον ίδιο επιχειρηματία το χώρο του Άλσους, χωρίς διαγωνισμό. Όπως εξήγησε η δημοτική σύμβουλος η συγκεκριμένη διάταξη του Νόμου αφορά σε επιστημονικά ή καλλιτεχνικά γεγονότα, και όχι για μία ξεκάθαρη εμπορική, χρήση όπως είναι αυτή του χριστουγεννιάτικου πάρκου.

Ο Δήμαρχος για να αντικρούσει όλες τις διαφωνίες που διατυπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, εξήγησε ότι είναι μία δράση που ο κόσμος αναζητά, ήδη τον ρωτούσε "πότε θα έρθει το παγοδρόμιο", ότι χρειάστηκε να παρακαλέσουν τον επιχειρηματία για να έρθει και ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα της απ ευθείας ανάθεσης όταν το 2% επί των εσόδων δεν υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ. Όσο για το ρεύμα ανέφερε ότι για όλο το Άλσος όλο το χρόνο πληρώνονται 6-7.000 ευρώ και η κατανάλωση του παγοδρομίου -που για ακόμη μία φορά απέφυγε να αναφέρει το ύψος της κατανάλωσης- είναι «αστεία» μέσα σε αυτό το ποσό.

Την παραχώρηση του χώρου τελικά καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Τούτουζας, Ανυφαντής, Αυγερινός, Σιώτου, Χαμηλοθώρη, Ζήκας. Λευκό ψήφισαν οι: Κανάκης, Καραγιάννης, Ρεκλείτης, Ρεμούνδος.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.